Работна група от общината и съветници щяла да гарантира още

...
Работна група от общината и съветници щяла да гарантира още
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив и фенове видяха недостатъци в строителството на стадион „Христо Ботев“

Работна група от общината и съветници щяла да подсигурява още по-голяма бистрота при  построяването на обекта
Течовете, които се появиха на новостроящия се стадион " Христо Ботев " в Пловдив, бяха установени персонално от кмета Здравко Димитров. Той и почитатели посетиха строителния обект. От дни мрежите са залети с отрицателни мнения, че се наливат милиони, а строителството, осъществявано от ПИМК, е некачествено.

Контролната обиколка беше по самодейност на последователите на жълто-черния тим. Бяха установени дефекти, които са декларирани към строителя.

„ Нормално е в процеса на създаване на обект с сходен мащаб да има някои недостатъци. Благодаря на почитателите за тяхната зоркост и изненадващата ревизия, която направихме. Заедно констатирахме дефекти и дадох наставление за тяхното премахване. Убеден съм, че строителят ще репарира всички забележки. В противоположен случай обектът няма да бъде признат и пуснат в употреба “, безапелационен е Здравко Димитров.

Кметът напомни, че към сегашния миг общината задържа 3 млн. лева, които ще бъдат преведени на компанията реализатор след дефинитивно мнение на приемателна комисия, в която са включени представители на Регионалната дирекция за строителен надзор (РДНСК), компанията по надзора, пожарна сигурност, полиция, строителни инженери. Здравко Димитров още един път се базира на оценките на експертите, съгласно които цялостното довеждане докрай на стадион „ Христо Ботев “ с наличните средства е невероятно. Необходими са още към 28 млн. лева, които са поискани с писмо до Министерски съвет.

По разпореждане на кмета ще бъде основана специфична работна група с представители от община Пловдив и общински съветници, която ще следи процеса по завършването на стадиона. „ Винаги съм бил за бистрота и имам вяра, че тази група ще способства за още по-добра социална осведоменост и в последна сметка оборудването ще бъде приключено по допустимо най-хубавият метод “, сподели Здравко Димитров.

По мотив казаното от градоначалника някогашният царски народен представител Владимир Дончев изригна. " Каква работна група, бе, човек? По закон си длъжен да имаш назначен инвеститорски надзор. Има стадии на строителство. Подписват се протоколи. Има строителен контрол. Как са изхарчени до момента десетки милиони? Как количествено-стойностните сметки от 28 млн. в този момент ще надвиши 50 млн. лв.? Кой ще лежи в пандиза ", пита някогашният царист.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР