Работна група на министерствата на туризма, на културата и на

...
Работна група на министерствата на туризма, на културата и на
Коментари Харесай

Три министерства популяризират българския туризъм, културата и храните ни

Работна група на министерствата на туризма, на културата и на земеделието ще разисква опциите за популяризирането на българския туризъм, просвета и земеделие у нас и в чужбина. Това стана ясно на среща на служебните министри Илин Димитров, Велислав Минеков и Явор Гечев .

Според Илин Димитров е приоритет нуждата от цялостна съгласуваност сред институциите за разпространение на марката България, оповестиха от Министерството на туризма. " Убеден съм, че туризъм, земеделие и просвета би трябвало да вървят ръка за ръка. Поставяме началото на едно хубаво съдействие с пътна карта за работа през идващите няколко месеца ", разяснява той.

На срещата е взето решение незабавно да бъде основана междуведомствена група с присъединяване на трите министерства , която ще заседава регулярно. Сред уговорките й ще бъде унифицирането на протоколните дарове на всички министерства и институции за разпространение на културното ни завещание.

Работната група ще се занимава и със взаимна организация на фестивали и събития, свързани с просвета, храна и вино.

За подкрепяне на дигитализацията на туризма ще бъде направена интерактивна карта, която да комбинира всички типове туризъм, локални пазари за храни , където всеки един клиент да може да се ориентира. Единната карта за туризъм ще бъде част от идващото рационализиране на националния туристически портал bulgariatravel.org. По плана ще работят взаимно трите министерства.
 Обясняват на хотелиерите по какъв начин да аплайват за финансиране по Плана
Обясняват на хотелиерите по какъв начин да аплайват за финансиране по Плана

Работна група на МТ пък ще оказва помощ на туристическия бранш да се сплоти

Днес заместник-министърът на туризма проф. Мариела Модева пък взе участие в годишната среща на икономическите съветници в Службите по търговско-икономическите въпроси. Тя разказа предпочитаните насоки за развиване на българския туризъм . По думите й България би трябвало да се възприема като атрактивна туристическа дестинация със своята уникалност - културно завещание и естествени дадености, високо качество на предлаганите туристически артикули и услуги, както и да се утвърди като целогодишна туристическа дестинация, разрастваща резистентен туризъм.

Модева увери, че българският туризъм, въпреки и с по-бавни темпове, ще продължи да се възвръща през 2022 година, макар рисковете, произлизащи от пандемията от COVID-19 , която към момента не е потушена и от настоящите стопански и геополитически спънки. По данни на Национален статистически институт за интервала януари - юни 2022 година, България записва 130% растеж на задгранични туристи, по отношение на същия интервал на 2021 година, като приходите от туризъм са над 686 млн. евро, което е растеж от към 89%.

Според Мариела Моде видимостта на страната ни в интернационален проект продължава да се усъвършенства. България завоюва две влиятелни семейства на значими интернационалните конгреси през 2023 година - 68-та сесия на Регионална комисия Европа на СОТ, която ще се организира в София и 107 съвещание на Борда на шефовете на Европейската туристическа комисия.

По думите й, отчитайки възходящата наклонност в развиването на туризма и удобната позиция на страната ни в интернационален проект, разширението на кръга на генериращите пазари ще докара до повишаване на добавената стойност за българския туристически артикул , както и каузи на туризма в брутния вътрешен артикул на страната.
 Никола Стоянов: Без Народното събрание няма по какъв начин да има обезщетения за газа
Никола Стоянов: Без Народното събрание няма по какъв начин да има обезщетения за газа

Той е смутен от неналичието на търговски представители в чужбина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР