Работна група към парламента до няколко дни ще реши за

...
Работна група към парламента до няколко дни ще реши за
Коментари Харесай

Работна група до дни решава за кои групи от хора първият ден от болничния ще остане платен

Работна група към Народното събрание до няколко дни ще реши за кои групи от хора първият ден от болничния ще остане заплатен, сподели пред публицисти заместник-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова.

Тя добави, че ще бъде направен пакет от ограничения, който да подсигурява, че хората няма да бъдат ощетени, само че и за да се лимитират злоупотребите. Целта е предложенията за промени да бъдат импортирани сред първо и второ четене на бюджета.

До този миг е несъмнено, че ще се заплаща първият ден за гледане на дете, както и този на служащи, които са в трайна неработоспособност след трудова акцидент.

Управляващите се схванаха за 250 лв. минимална пенсия, първият ден от болничните няма да се заплаща

По думите на Русинова не е редно да се приказва, че към този момент има прекъсване на изплащането на първия ден болничен, търсят се разновидности за ограничение и прекъсване на злоупотребите. "Нека да намерим положителното и вярното решение за усилване на контрола ", добави тя. Заместник -министърът означи, че няма да се разреши същински болните хора да бъдат ощетени. Попитана по какъв начин ще се откри кои са недобросъвестните, Русинова уточни, че би трябвало да се разчита на съвестта на хората, на всеки един чиновник, тъй като, по думите й, контролът единствено върху здравната система и персоналните лекари, не е задоволително ефикасен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР