Работите ли прекалено много? Какво означава прекалено много? Съвместно проучване

...
Работите ли прекалено много? Какво означава прекалено много? Съвместно проучване
Коментари Харесай

Повече часове на работа, по-голям риск от инсулт

Работите ли прекомерно доста?

Какво значи прекомерно доста? Съвместно изследване сред „ Ангърс Юнивърсити” и Френския народен институт по здравето дава отговор на този въпрос, написа Vesti.bg.

Превишите ли 10 работни часа на денонощие 50 дни в годината рискът от инсулт прогресивно се усилва. Ако тази наклонност продължава с течение на годините, все по-голям е шансът да попаднете в рисковата група.

Експертите са провели проучването на база данните от 143 хиляди души, като са взели поради тяхната възраст, работни часове и това дали са пушачи или не. Близо 1/3 от участниците в проучването са посочили наклонност за прекачване на 10-те часа дневно работа през по-голямата част от годината.

10% от 143-те хиляди души са работили, следвайки този режим, в продължение на 10 или повече години. 1224 от участниците в изследването са били прекарали инсулт под по-безобидна или по-тежка форма.

 жена работа стрес iStock

Проучването демонстрира, че работохолиците имат 29% по-голям риск от превозване на инсулт. Тези, които работят прекомерно доста часове в продължение на 10 или повече години, усилват риска си до над 45%.

„ Като доктор бих посъветвалa пациентите ми да работят по-ефикасно за самите тях и имам желанието и аз да вървя след личния си съвет” , споделя Алексис Деската, началник на изследването.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР