Работим за възможно най-широко международно осъждане и изолация за Русия,

...
Работим за възможно най-широко международно осъждане и изолация за Русия,
Коментари Харесай

Борел: Работим за възможно най-широко международно осъждане и изолация за Русия


Работим за допустимо най-широко интернационално наказание и изолираност за Русия, съобщи висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел пред комисията на Европейския парламент по външни работи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той означи, че поддръжката за Украйна е била голяма в Общото заседание на Организация на обединените нации и уточни, че шерването на европейската позиция не може да се приема за даденост поради съветското въздействие в Африка на основата на сантиментална илюзия за Москва и поради разбирането, че новата война не касае директно Изтока.

По неговите думи е нужно изключително внимание във връзка с изявленията против Европа в страните от Балканите, където ясно се вижда мощно съветско наличие. Той посочи, че сходно въздействие се регистрира най-много в страните, които не ползват европейските наказания против Москва.

„ Няма нищо по-геополитическо и стратегическо от силата, единството в Европейски Съюз по този въпрос е мъчно, би трябвало да се приключи зависимостта от съветски енергоносители “, съобщи Борел.

Той предизвести за идно внезапно кратковременно нарастване на цените на силата и прикани за енергийна спестовност, която за множеството европейци няма да се отрази на благосъстоянието.

Върховният представител уточни, че войната би трябвало да се преглежда освен като борба за отстояване на правила, само че и за властово превъзходство.

„ Руското навлизане в Украйна беше преди всичко тъпчене на интернационалните правила, удар против всички ни. Руският президент Владимир Путин употребява украинските бежанци като средство за нанасяне на вреди, това е част от неговата тактика. Без предоставените оръжия на украинската страна, загубите в Украйна щяха да бъдат доста по-тежки. С военни средства войната може да свърши на следващия ден, само че не това е нашето предложение “, добави той.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
По материали на Българска телеграфна агенция
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР