"Работим за усъвършенстване на мярката 60/40, така че тя да

...
"Работим за усъвършенстване на мярката 60/40, така че тя да
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Работим за усъвършенстване на мярката 60/40

"Работим за рационализиране на мярката 60/40, тъй че тя да стане по-гъвкава. Надявам се скоро да можем да приказваме по-конкретно по този въпрос ", съобщи вицепремиерът Томислав Дончев на брифинг след Коалиционен съвет.
"Възстановяването на стопанските системи зависи от медицинските индикатори – дали вирусът изчезва, дали остава в идващите години с нас, дали затихва през лятото и се появява още веднъж през есента ", сподели още той.
"Опитваме се да бъдем подготвени за най-лошото, пък се надяваме да се случи най положителното. Този месец и половина изключително състояние свършихме доста – медиците натрупаха опит, РЗИ, органите на полицията се научиха да управляват карантинираните. Взели сме ограничения, и то ефикасни, и на база на тези ограничения постигнахме ограничаване на болестта. Необходима мярка, ограничаваща, ще се случи с акт на министъра на опазването на здравето. Всичко останало - стопанската система и другия живот, би трябвало да работи с най-малко ограничавания, с цел да възстановим живота, като ще следим темпа на заболяемост, несъмнено ", посочи Дончев.
Коалиционните сътрудници са детайлизирали и други тематики, свързани с ограниченията, в това число и с отварянето на заведения за хранене и кафенета, както и свързани с туризма.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР