Работим за повече европейска подкрепа за гражданите и по-малко регулации

...
Работим за повече европейска подкрепа за гражданите и по-малко регулации
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Подкрепяме местните власти за успешни партньорства за развитие на обществото и населените места

Работим за повече европейска поддръжка за жителите и по-малко регулации за бизнеса в Европейски Съюз, тъй като Европа е на хората и би трябвало да бъде оптимално покрай тях. Това съобщи претендентът за член на Европейския парламент от листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили и варненски депутат Лиляна Павлова в приветствието си към участниците в конференцията „ Моята Европейска община”.

В събитието, което се организира в Аксаково, се включиха посетители от Италия, Словения, Португалия. Съвместно с българските общини Аксаково и Дългопол те реализират план по стратегия „ Европа на гражданите” към Европейската комисия. В рамките на поредно осъществените през годините планове е основана партньорска мрежа, в която към този момент вземат участие 12 града от Европа.



„ Това е Европа, която ни сплотява. Неслучайно и първото Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз се организира под мотото „ Съединението прави силата”. За да е постоянна и сигурна, с цел да е просперираща Европа, не би трябвало да се разделяме на богати и небогати, на дребни и огромни, на Север и Юг, нито пък на Изток и Запад. Важно е да сме обединени, да насърчаваме сполучливите партньорства, които способстват за развиването на обществото и обитаемоте места, за продан на положителни практики”, разяснява Павлова, която оглавяваше министерството, отговарящо за европредседателството ни. По думите ѝ през новия мандат Европейският парламент би трябвало да направи по този начин, че еврофондовете да бъдат още по-достъпни, с цел да могат още повече хора и обитаеми места да получат поддръжка посредством тях.



Лиляна Павлова поздрави кметовете на Аксаково и Дългопол – инж. Атанас Стоилов и Георги Георгиев за напъните, които поставят за привличането на евросредства. С европейската взаимност, с дейната локална власт и с поддръжката на държавното управление се реализират резултатите, които всички европейски жители чакат, посочи претендентът за евродепутат. Тя пожела на участниците във форума да пазят полезностите и културното разнообразие в Европейски Съюз. „ Защото обединена Европа е визия за разцвет и сигурност, само че не би трябвало да забравяме кои сме и да съхраняваме традициите и културата си”, заключи Лиляна Павлова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР