Работим Велинград да остане една чиста със съхранена природа община.

...
Работим Велинград да остане една чиста със съхранена природа община.
Коментари Харесай

Зарица обеща Зелен ключ на Велинград

Работим Велинград да остане една чиста със съхранена природа община. Това стана ясно по време на посещаване на министъра на туризма Зарица Динкова в региона. Тя оцени района като място с голям туристически капацитет и образец за целогодишен туризъм.

Министерството на туризма поддържа самодейностите на локалните управляващи за развиването на по-добри условия за туризъм, сподели министърът на туризма Зарица Динкова на работна среща във Велинград. Тя бе поканена от народни представители, локалните управляващи и неправителствени организации за присъединяване в полемика по настоящи тематики, касаещи района.

“Прилагаме тактика за удължение на сезона с акцент върху спа и здравния туризъм. Велинград е една от дестинациите, която с изключение на друго, предлага и културни, исторически и авантюристичен туристически благоприятни условия с всичките си естествени дадености “, означи министър Динкова. Тя добави, че Министерството на туризма е отсреща да основава политическа рамка, която да оказва помощ на локалните управляващи и бизнеса, за осъществяване на най-хубавите условия.

Участниците в срещата се съгласиха, че теснолинейката е със статут на известна национална атракция.

„ Пътуванията на туристите служат като реклама на целия район, като това притегля и значителен задграничен интерес. Нашата цел е да окажем поддръжка във връзка с разпространение, маркетинг и осведомителна обезпеченост за жителите, като екипът на МТ се ангажира за подпомагане по тези въпроси “, безапелационна бе министър Динкова.

По отношение на тематиката за вероятностите за подкрепяне на взаимоотношението сред локални производители на земеделска продукция и притежателите на хотели и заведения за хранене, министър Зарица Динкова съобщи, че е належащо да се работи и с останалите браншове – превоз от гледана точка на инфраструктура за доставките и земеделието, с цел да се развиват политиките от ‚фермата до трапезата‘.

Тя сподели, че локалната храна с обезпечен генезис доста повече притегля и че се работи в посока за промотиране на системата Зелен ключ, която е водещ международен еко-етикет.

„ Работим Велинград да остане една чиста със съхранена природа община. В подтекста на Зелената договорка като идея за повишение на конкурентоспособността, ролята на биосферата и екосистемните услуги е основна за устойчивото развиване на  туризма и тайфа „ Европейски метод на живот “. Европейски Съюз има най-силното екологично законодателство с фокус върху опазването на здравето на своите жители.

„ България не би трябвало да изостава “, съобщи министър Динкова. Тя акцентира удовлетворение, че следи единение сред народните представители, локалните управляващи и бизнеса за отбрана на бъдещето на туризма в района.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР