Работим върху състава на кабинета и структурата, заяви пред журналисти

...
Работим върху състава на кабинета и структурата, заяви пред журналисти
Коментари Харесай

ПП работи върху състава на кабинет, който е малко вероятно да стигне дори до зала - Политика

" Работим върху състава на кабинета и структурата ", съобщи пред публицисти ръководителят на парламентарната група на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров .

Гюров обаче отхвърли да разяснява съответни имена:

" На този стадий не приказваме с нито една от партиите за министри, сега напъните са съсредоточени върху декларацията и полемиката, която ще се организира в петък. Обсъждаме разновидности, които биха могли да бъдат показани. "

Той не изключи опцията за нанасяне на редакции в текста. (От Българска социалистическа партия и БВ упорстват за такива - б.а.)

Към момента обаче е по-скоро малко евентуално съставът на проектоправителството да стигне до гласоподаване в зала. Причината - декларацията на Политическа партия, която се трансформира в изискване за предлагането на състав на кабинет, не събира задоволително поддръжка и е съвсем несъмнено, че ще бъде отхвърлена. Кандидатът за министър председател на Политическа партия акад. Николай Денков нееднократно е заявявал, че в случай че текстовете бъдат отхвърлени, то те ще върнат мандата несбъднат.

Гюров не посочи дали това ще се случи незабавно или в последния вероятен ден - идният вторник.

" Ако в петък не бъде подкрепена декларацията, най-вероятно ще върнем мандата несбъднат. Това дали ще стане тъкмо в понеделник или вторник, не можем занапред да кажем. "

Заради това още от първия пленарен ден за 2023 година се заприказва за третия мандат и опциите за лъчение на постоянен кабинет в границите на 48-ото Народно събрание.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР