Работим в посока от 01.07.20 г. да започне активен летен

...
Работим в посока от 01.07.20 г. да започне активен летен
Коментари Харесай

Чужденците по българското Черноморие ще идват с декларация на собствен риск?

" Работим в посока от 01.07.20 година да стартира деен летен сезон - с опция да посрещаме и задгранични туристи. " Това съобщи в ефира на Народоосвободителна въстаническа армия ТВ министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя бе безапелационна, че от 01.06.20 година плажовете на българското Черноморие ще са подготвени за плажуване. Тя изясни, че не е ясно по какъв начин, по кое време и какви туристи могат да се чакат у нас. Водят се договаряния с Германия, Чехия, Полша, Унгария, Словакия и Румъния. Ангелкова изрази вярата си, че диалозите с другите страни ще доведат до опцията България да посрещне задгранични туристи на морето това лято.
" В момента безусловно всичко в бранша не работа. А работата в туризма ще бъде нова, друга и няма да бъде такава, каквато я познавахме преди пандемията. Изключително значимо за избора на дестинацията е това, тя да бъде сигурна и да предлага ограничения, които да подсигурява здравната сигурност и да дадат такава убеденост у екскурзианта, който ще пътува ", сподели министърът на туризма. Тя не можа да уточни какъв брой хотелиери и ресторантьори ще мога да отворят обектите си след 13.05.20 година, в случай че рестриктивните мерки отпаднат. По думите на Ангелкова, " няма такава противоположна връзка от притежателите на такива обекти към Министерството на туризма, само че всички, които дават отговор на рестриктивните мерки, подготвени са и имат опция да съблюдават условията и да посрещат посетители, ще преценяват и ще го създадат ".
В случай, че възникне обстановка и се окаже, че някой или няколко от гостите или чиновниците в обекта са инфектирани с COVID-19, наложително този човек и най-близките му контакти да се изолират. За задачата хотелиерите би трябвало да предложат обособени пространства за изолираност, където откритите случаи да бъдат изолирани. На въпроса кой ще поеме разноските за престоя на изолираните персони, Ангелкова отговори, че по предложение на Министерството на туризма и с утвърждение на Министерството на здравеопазването всеки екскурзиант, който избира България като туристическа дестинация, ще попълня декларация за пътешестване на личен риск. Той ще заявява, че е здрав. Ако обаче се откри, че той евентуално е инфектиран или има такива признаци, заявява, че здравната му осигуровка или здравна застраховка ще поемат тези разноски. В противоположен случай, те са за негова лична сметка. Целта на тази декларация е да се защищити бизнесът от възможни опасности да бъдат предявени искове против притежателите на компании, предлагащи съответната услуга.
В края на изявлението си министърът на туризма прикани и благодари на всеки, който ще избере българското Черноморие за своята отмора или лятна почивка, защото по този метод ще се подкрепи съживяването на бранша.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР