Работим усилено, за да защитим родните зърнопроизводители от безмитния внос

...
Работим усилено, за да защитим родните зърнопроизводители от безмитния внос
Коментари Харесай

Кирил Вътев увери: Работим в подкрепа за зърнопроизводителите

" Работим интензивно, с цел да защитим родните зърнопроизводители от безмитния импорт на селскостопански артикули от Украйна. Същевременно още на следващия ден ще дойдат няколко представители на страни, обичайни клиенти на зърнени култури, с цел да забележим какво ще се разберем. Ще проучим какво има в Египет, Африка, търсим други пазари.

Това сподели земеделският министър Кирил Вътев по време на първото си изявление пред Би Ти Ви в предаването " 120 минути ".

Той уточни, че има възможност от Брюксел да бъдат отпуснати още средства за земеделците.

" Това го обсъждахме и беше подкрепено по време на онлайн срещата, която организирахме в четвъртък с земеделските министри на Унгария, Полша, Румъния и Словакия. Обсъждахме въпроси във връзка със усложненията на аграрния бранш, поради засиления импорт от Украйна. Ще бъдат отпуснати още 100 млн. спомагателни като обезщетения ", добави Вътев.

На въпроса по какъв начин могат да бъдат свалени цените, и дали уеб сайтът, който пуснаха служебното държавно управление е довел до резултат, агроминистърът отговори по този начин: " Сам по себе си, този уебсайт, не може да докара до резултат. Без да жегвам хората, които са го основали. Свалянето на цените се дефинират от пазара, не се дефинира от частна компания, ведомство, или уебсайт.

Според Вътев по-ниската инфлация ще бъде реализирана, тогава, когато действително конкуренцията на пазара на дребно стартира да смъква цените.

" Само конкуренцията може да смъкна цените ", безапелационен е министърът.

Той изясни, че си слага за цел всичките условия за кандидатстване по разнообразни стратегии или дотации за земеделците да бъдат оптимално улеснени.

" Трябва просто и ясно да бъде обяснено, малко по малко. То е толкоз мъчно написано, че експертите се нуждаят от консултанти, а какво да приказваме за хората. Екипа, който градим сега е доста сериозен и експертен и ще работим по тази причина ", разясни още Вътев.

Земеделският министър още един път съобщи, какъв брой е значимо да се консолидира агрохранителната верига от полето до масата. Целта е по-качествени и повече български храни от български първични материали.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР