Работим съвместно с Турция по общи туристически продукти за далечни

...
Работим съвместно с Турция по общи туристически продукти за далечни
Коментари Харесай

Ангелкова разкри по какви проекти работим с Турция

Работим взаимно с Турция по общи туристически артикули за далечни и перспективни пазари. Обсъждаме взаимни участия на изложби, както и осъществяване на осведомителни дни на Турция в България и на България в Турция. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова, която организира работна среща с Н.ПР. Хасан Улусой, дипломат на Република Турция у нас, оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма. Министърът уточни още, че се възнамеряват опознавателни турове у нас за турски медии и туроператори. Целта на обиколките е гостите да се срещнат с опциите за СПА и балнео, винено-кулинарния и културния туризъм. " Работим целеустремено, с цел да превърнем Турция в целогодишен туристически пазар за нас ", съобщи министърът.

По думите ѝ Турция се подрежда на 4-то място измежду водещите туристически пазари на България. За интервала януари - ноември 2017 година у нас са пристигнали близо 600 хиляди турски туристи, като те се усилват с 12.4% в съпоставяне със същите месеци година по-рано. Пред Н.ПР. Улусой министърът показа и събитията, които министерството провежда по време на Председателството на Съвета на Европейски Съюз.

В средата на идващия месец следва среща на министрите с сектор туризъм, на тематика „ Туризъм и стопански напредък “. Н.ПР. Улусой уточни, че в нея ще вземе присъединяване турският министър на културата и туризма Нуман Куртулмуш. Сред тематиките на срещата беше и подготовката на второто издание на „ Международния конгрес на международните цивилизации и античните направления “ (International Congress on World Civilizations and Ancient Routes), което ще се организира в средата на ноември в София.

Събитието се провежда взаимно от Министерството на туризма и Световната организация по туризъм. Министър Ангелкова насочи покана и към турския си сътрудник за включване във форума. Н.ПР. Улусой акцентира, че България има прелестни благоприятни условия за предложение на разнороден туристически артикул, това дава опция да се притеглят вложения от турски компании в българските летни и зимни курорти. Н Пр Улосой съобщи готовността си за съдействие и поддръжка при реализацията на бъдещи взаимни инициативни.

Той изрази вяра, че партньорството сред двете страни ще се развива все по-успешно, което да подкрепя туризма в двете прилежащи държави
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР