Работим по версията охранителят на крана, демонтирал паметника „1300 години

...
Работим по версията охранителят на крана, демонтирал паметника „1300 години
Коментари Харесай

Полицията заподозря охранителя за запалването на крана пред паметника "1300 години Българи"

Работим по версията охранителят на крана, демонтирал паметника „ 1300 години България ", да е съпричастен към запалването му. Това сподели шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши-комисар Ивайло Иванов пред публицисти по отношение на опожарения кран, който трябваше да демонтира паметника „ 1300 години България " пред НДК, съобщи „ Фокус ".

По думите му 42-годишният надзирател сега се ревизира, само че към момента е обсъждан в качеството си на очевидец на случилото се.

„ Все още нямаме обвинени по случая ", добави Иванов.

По думите му все още другите версии са за вандализъм или че казусът е обвързван с някои от протестиращите против демонтажа на паметника. Ст. комисар Иванов разясни, че е изработен първичен оглед на местопроизшествието, в който са ангажирани доста сериозен брой чиновници.

„ Бяха конфискувани камерите от общинска полиция и на тях не можахме да установим мятането на така наречен коктейл „ Молотов ". Това наложи осъществяване на още един оглед през днешния ден, с цел да може да изясним повода на запалването ", разяснява шефът на Столична дирекция на вътрешните работи. Той съобщи, че се отхвърля версията кранът да е разпален с бутилка, хвърлена извън загражденията. Ст. комисар Ивайло Иванов разяснява, че по-скоро се клони към версията, че кранът е полят вътре с нещо и причинителят е бил вътре зад загражденията. Според него причинителят е работил професионално, само че не и охранителят, защото очевидци са подали сигнал на тел. 112 за запалването на крана преди пазача.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР