Работим по инициатива на Столичната община за изграждането на велосипедна

...
Работим по инициатива на Столичната община за изграждането на велосипедна
Коментари Харесай

Росен Желязков: Работим по инициативата на Столична Община за изграждането на Зелен ринг в София

Работим по самодейност на Столичната община за построяването на велосипедна и пешеходна алея от ВТУ „ Тодор Каблешков " до гара „ Пионер ". Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязко, по време на показване на концепцията за построяването на Зелен кръг в столицата, от кмета Йорданка Фандъкова и основния проектант на града Здравко Здравков.

„ В момента се изготвя проектът, който ще бъде показан за публично разискване. Процедурата планува, откакто той бъде признат и влезе в действие, Общинският съвет да изрази своята воля за безплатно придобиване на парцелите на Наказателен кодекс „ Железопътна инфраструктура ", които попадат в зоната на плана. Когато това се случи, Министерският съвет би трябвало да излезе с решение за безплатно даване на парцелите на Столичната община ", изясни Росен Желязков. По думите му терените, които ще бъдат трансферирани са над 60 декара.

„ Основната функционалност на тази територия ще бъде построяването на велосипедни алеи, които ще подобрят градската съгласуваност. 60 % от терените са планувани за озеленяване, което ще сътвори една паркова среда, с опция за разрастване на цялостна идея за градска подвижност. Това е самодейна политика, която доста скоро ще докара до действителни резултати за развиването на нашата столица, като зелен град ", добави министър Желязков.

„ Проектът за построяването на над 3 километра линеен парк с велоалея, който ще минава по трасето на остарялата жп линия в София, е първият сектор от Зеления кръг, който желаеме да изградим. Това е основен, знаков и сложен план, който изисква цялостна съгласуваност с Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията, което е принципал на Наказателен кодекс „ Железопътна инфраструктура ", притежател на парцелите ", съобщи кметът Йорданка Фандъкова. Тя уточни, че задачата е всички квартали, през които минава Зеленият кръг, да имат екологична връзка с парковете в града.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР