Работим по идеята балканските държави да си уеднаквим толсистемите, за

...
Работим по идеята балканските държави да си уеднаквим толсистемите, за
Коментари Харесай

Борисов с идея за еднакви тол такси на Балканите

Работим по концепцията балканските страни да си уеднаквим толсистемите, с цел да може цените на километър да са идентични в другите страни – това доста ще улесни бизнеса, счита Бойко Борисов в изявление за Първа сръбска телевизия, част от което той разгласява във Facebook в понеделник.



" Един от огромните ни грехове е, че в България автомагистралите са безвъзмездни за българите. Като влизат в Сърбия, Гърция, Северна Македония - си заплащат, а в България е гратис. Така ги научихме ", разяснява още той. На въпрос за какво това е по този начин той изяснява " Ние нямахме нито една автомагистрала. Толкова им се радвахме, като почнаха да излизат - " Тракия ", " Марица ", " Струма ", " Люлин ", че изобщо и не помислихме по тази причина. И хората привикнаха. Но това не е най-големият проблем, стопанската система върви напред, тол системата е пред стартиране ". След което българският министър председател развива визията си за обща тол система на Балканите- " с цел да може таксата на тира и на туристите на територията на Сърбия, България, Северна Македония, даже и Гърция и Румъния да е една и съща ".

На въпрос по какъв начин може да се форсира минаването през българо-сръбската граница, Борисов показва, че " нашите Граничен контролно-пропусквателен пункт са строени преди време по този начин, че по тях да не минават хора, имахме мрежи, бяха направени автомагистралите да не бегат българите в Югославия ". Сега обаче това е друго и се работи по разширение на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина ".

" С президента Вучич обсъждаме концепцията там да създадем бързи ленти, с цел да може директният трафик елементарно да минава, да си заплащат и да минават. Това е най-прякото трасе ", споделя още министър председателят пред сръбската телевизия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР