Работим общо на 4 обекта за връзка със Северната скоростна

...
Работим общо на 4 обекта за връзка със Северната скоростна
Коментари Харесай

Работи се по общо 4 обекта за връзка със Северната тангента на София

Работим общо на 4 обекта за връзка със Северната скоростна дъга, само че за жалост отчуждителните процедури са доста тежки. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова по време на инспекция на ремонтните работи, които се правят в региона.
" В момента районните кметове работят за връзките със Северна скоростна дъга и на Източната дъга до бул. " Ботевградско шосе " и към Кубратово, и бул. " Илиянци " , и тук кметът на регион " Надежда " работи за отчуждаването на бул. " Рожен " . Това са все връзки, които са доста значими за жителите на София и Столична община ", разяснява Фандъкова.
Тя изясни, че отчуждителните процедури и въобще процедурите за придобиване на земя са доста тежки, защото поради обжалванията изискват доста време и финансов запас.
" Ние сме отделили финансов запас за тази задача. Тя за нас е предпочитана. Имаме опция незабавно да стартираме построяването, стига да приключат процедурите . Очаквам най-рано да приключат връзката с бул. " Владимир Вазов " - част от Източната дъга. Кметът на Район " Подуяне " работи интензивно за това. Надявам се час по-скоро да приключат ", сподели още Фандъкова.
Утре до обяд чакаме да бъде пуснато придвижването по северните местни платна на Северната скоростна дъга , добави тя.
Кметът изясни, че е завършил третият стадий на локалните платна при Северна скоростна дъга и отбивката при с. Требич . " Този план беше извънредно значим. Миналата година изпълнихме I и II стадий. Общо четири са стадиите. От на следващия ден стартира осъществяването на южното платно - доста тежък обект от позиция на отчуждителни процедури, както и всички останали връзки със Северна скоростна дъга ", изясни Фандъкова. Тя означи, че цената на целия план от 1,5 млн. лева предходната година беше преведен от националния бюджет, с цел да може да се обезпечи естественото прекосяване в този сектор, съобщи Фокус.
Кметът разясни, че третият стадий е с дължина към 240 метра на всяко едно от платната и включва изцяло създаване - пътна част, тротоари и LED осветяване. " Надявам се до края на юни най-късно да пуснем придвижването и по южното платно ", сподели още Фандъкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР