Работим като всички в условията на извънредно положение. Ние не

...
Работим като всички в условията на извънредно положение. Ние не
Коментари Харесай

Цацаров се оплака от недостиг на кадри в Антикорупционната комисия, служителите са на ръба на възможностите си

Работим като всички в изискванията на изключително състояние. Ние не сме хората на първа линия, въпреки че работим всеки ден. Част от персоналния състав работи отдалечено от домовете си, а самата комисия заседава посредством видеоконферентна връзка. Най-тежка и будеща безпокойствие е работата на сътрудниците от оперативната работа – дирекция на противопоставяне на корупцията. Това съобщи в изявление за NOVA ръководителят на Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) Сотир Цацаров.

„ За страдание естеството  на тази работа не разрешава нито отдалечен режим, нито редуциране на работното време, защото това, което работим ние, е един непрекъснат поток, който не стопира, просто тъй като и закононарушенията не стопират “, разяснява Цацаров.

„ Не мога да кажа, че корупцията е намаляла. Резултатите са в резултат на повече работа. Те са функционалност на работата на прокуратурата ", добави той.

Цацаров посочи, че  само за предходната година Антикорупционната комисия е лишила 37 парцела и 119 моторни транспортни средства в осъществяване на наредбите на закона.

По думите му общо 9 каузи за лишаване на имущество са спрени след решение на Европейския съд, че една гражданска конфискация не зависи от присъда, произнесена по наказателно произвеждане. Други 150 каузи, по които комисията е просител, са спрени поради тълкователно дело във Върховен касационен съд за естеството на периодите в хода на производството.

„ Най-големият ни проблем се оказа къдровият дефицит  В края на годината Комисията е имала 23% незаети щатове, казано напряко 100 незаети щатни бройки. Далеч съм от мисълта, че на комисията и би трябвало голям личен състав, с цел да осъществя дилемите си. Когато от 54 управителни длъжности – 23 са незаети, това към този момент е сериозен проблем. Когато в антикорупционната дирекция работят минимално количество хора, които са на ръба на опциите си, това е проблем. Най-силната дирекция на комисията работи с минимум персонален състав. Правим нужното за попълване на тези щатове. Работим и за основаване на териториални поделения на КПКОНПИ ”, съобщи още Цацаров, като добави, че се работи по нова интернет страница, онлайн система за подаване на сигнали и план за мини колцентър за подаване на сигнали към комисията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР