Работим активно, за да продължим ползотворното сътрудничество на Министерството на

...
Работим активно, за да продължим ползотворното сътрудничество на Министерството на
Коментари Харесай

Ангелкова хвали родния туризъм пред Херо Мустафа

Работим интензивно, с цел да продължим ползотворното съдействие на Министерството на туризма и посолството на Съединени американски щати в духа на отличните връзки сред двете страни. Туризмът е измежду предпочитаните области, които могат да насърчат и разширят това партньорство. За България секторът е извънредно значим, тъй като генерира почти 12% от Брутният вътрешен продукт и 11% от общата претовареност в страната. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща с посланика на Съединени американски щати у нас Н.Пр. Херо Мустафа, представена от пресслужбата на министерството.

Ангелкова даде образци от националната статистика, които потвърждават, че макар провокациите пред туристическата промишленост през 2019 година браншът продължава да демонстрира устойчиви резултати. За първите 11 месеца на отминалата година са осъществени над 8,8 млн. задгранични туристически визити в България, което е алегорично намаляване от 0,02% в съпоставяне със същия интервал на рекордната в бранша 2018-а.

От 2015 година до момента входящият туризъм в България регистрира 31 на 100 нарастване при визитите и 34% растеж при приходите, акцентира тя и посочи, че пазар Съединени американски щати е измежду водещите 20 в класацията за задгранични визити у нас. За интервала януари-ноември 2019 година посрещнахме над 101 хиляди американски туристи, което е нарастване с 8,5% в съпоставяне със същия период на 2018 година България е известна измежду гостите от Съединени американски щати като дестинация за културен, естествен и екотуризъм. Комбинираните туристически артикули имат огромен капацитет, тъй като жителите на Съединени американски щати избират да съчетават оптимален брой забележителности и услуги в едно пътешестване. Входящият туризъм от Съединени американски щати към България от 2014 година до ноември 2019 година регистрира общо нарастване над 30%, осведоми министърът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР