Работим активно, за да продължим ползотворното сътрудничество на Министерството на

...
Работим активно, за да продължим ползотворното сътрудничество на Министерството на
Коментари Харесай

Министър Ангелкова се срещна с посланика на САЩ у нас Херо Мустафа

Работим интензивно, с цел да продължим ползотворното съдействие на Министерството на туризма и посолството на Съединени американски щати в духа на отличните връзки сред двете страни. Туризмът е измежду предпочитаните области, които могат да насърчат и разширят това партньорство. За България секторът е извънредно значим, тъй като генерира почти 12% от Брутният вътрешен продукт и 11% от общата претовареност в страната. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща с посланика на Съединени американски щати у нас Н.Пр. Херо Мустафа.


Министър Ангелкова даде образци от националната статистика, които потвърждават, че макар провокациите пред туристическата промишленост през 2019 година браншът продължава да демонстрира устойчиви резултати. За първите 11 месеца на отминалата година са осъществени над 8,8 млн. задгранични туристически визити в България, което е алегорично намаляване от 0,02% в съпоставяне със същия интервал на рекордната в бранша 2018-а.

От 2015 година до момента входящият туризъм в България регистрира 31 на 100 нарастване при визитите и 34% растеж при приходите, акцентира тя и посочи, че пазар Съединени американски щати е измежду водещите 20 в класацията за задгранични визити у нас. За интервала януари-ноември 2019 година посрещнахме над 101 хиляди американски туристи, което е нарастване с 8,5% в съпоставяне със същия период на 2018 година България е известна измежду гостите от Съединени американски щати като дестинация за културен, естествен и екотуризъм. Комбинираните туристически артикули имат огромен капацитет, тъй като жителите на Съединени американски щати избират да съчетават оптимален брой забележителности и услуги в едно пътешестване. Входящият туризъм от Съединени американски щати към България от 2014 година до ноември 2019 година регистрира общо нарастване над 30%, осведоми министърът.

Страната ни има доста още какво още да покаже като целогодишна дестинация на посетителите оттатък Океана с изключение на морския и зимния си туризъм. Тя предлага извънредно разнородни благоприятни условия за пътешествия и деен отдих - културно-исторически турове, балнео- и СПА услуги с интернационално качество, отличен голф туризъм, кулинарно-винени дегустации и прочие Трети сме в Европа по брой разкрити артефакти и втори по благосъстояние от минерални извори - над 1600, уточни министър Ангелкова.

Тя посочи също, че поставяме поредни старания да създадем оптимални условия за работа на туристическия бизнес и за привличане на повече вложители. Основната ни цел е понижаване на административната тежест и дигитализацията на бранша. Доказателство е въведената от туристическата администрация лицева идентификация при даване на административни услуги, което може да се реализира от всяка точка на света за броени минути.

През май 2019 година взаимно с посолството на Съединени американски щати Министерството на туризма провежда първия у нас конгрес за туризъм България-САЩ. Бихме желали да надградим тези начинания, като организираме капиталови турове. Страната ни предлага удобни условия за вложения в бранша. Световноизвестни марки в хотелиерството като Hyatt, Marriot и други вършат към този момент съществени вложения у нас. Големи настоятелен конгреси, които министерството инициира, предизвикват този интерес. През 2019 година организирахме интернационална конференция за устойчиви вложения в туризма в курорта Слънчев бряг с над 300 участници. Предстои през месец май тази година да се организира второто му издание и ще се веселя да присъствате на него, насочи покана министър Ангелкова към посланика на Съединени американски щати.

Това ще е продължение на партньорските и маркетинговите стъпки, които осъществяваме за по-активното наличие на България на американския пазар. През 2017 година стартирахме маркетингова акция в Съединени американски щати - на цифрови екрани, транспортни средства и местоположения във Вашингтон, окръг Колумбия, Лос Анджелис, Калифорния, Филаделфия, Пенсилвания, Бостън, Масачузетс. Тази година Министерството на туризма ще започва интегрирана рекламна и цифрова акция, ориентирана още веднъж към Съединени американски щати. Ще бъдат включени най-малко четири онлайн информационни канала - Фейсбук, YouTube, Twitter, Instagram и други обществени мрежи, както и журналистически турове, визити на блогъри, влогъри, инфлуенсъри.

Н.Пр. Херо Мустафа изрази убеденост, че двете страни ще могат да работят доста добре дружно. Туризмът е връзката сред нас, съобщи тя и предложи измежду целите в бранша да е съдействието със международни издания за интензивно разпространение на страната ни. Посланикът на Съединени американски щати поздрави министър Ангелкова за работата и впечатляващите резултати в туризма и показа, че е подготвена за още по-тясно съдействие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР