Работим активно 15,4 млрд. куб. метра руски газ да дойде

...
Работим активно 15,4 млрд. куб. метра руски газ да дойде
Коментари Харесай

Борисов: Работим, за да дойдат 15,4 млрд. куб. метра руски газ от Турция

Работим интензивно 15,4 милиарда куб. метра съветски газ да пристигна в хъб „ Балкан “. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов при инспекцията за създаване на директния газопровод за Турция в сектора " Лозенец " - " Недялско ". Срокът за построяването е октомври, 2018 година.
Според Борисов съветският газ може да пристигна по този газопровод, в случай че реализираме директна сделка с " Газпром " и няма спънки от страна на Европейската комисия поради липса на съгласуемост с правото на Европейски Съюз. Премиерът категорично акцентира, че този газопровод е детайл от реализирането на политиката на диверсификацията на енергийните ни източници. Той си пожела до края на годината да успеем да стартираме и градежа на интерконектора с Гърция, с цел да може " европейският газов хъб " Балкан " да бъде зареждан от доста страни - от Турция, от Гърция, от Украйна, от Румъния.
Лидерът на ГЕРБ разгласи и, че преди години българските политически водачи ходели в чужбина и казвали по какъв начин били контрактувани едиколко си милиарда куб. метра газ от Азербайджан да вземем за пример, само че нямало нищо действително. И повтори обичаната си в последно време имитация: „ Много им се желае (бел. ред. - на опозицията) да се разклати страната. Малко по-ведро и по-спокойно ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР