Работилници за приготвяне на здравословна храна организират във Велико Търново

...
Работилници за приготвяне на здравословна храна организират във Велико Търново
Коментари Харесай

Работилници за здравословна храна ще има във Велико Търново

Работилници за подготвяне на здравословна храна провеждат във Велико Търново през декември. Идеята на новосформираната Задруга за чиста храна, която не учредена във Велико Търново. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Велико Търново една от инициаторките и собственичка на магазини за здравословни артикули Елка Иванова. 38 са членовете на Задругата за чиста храна. Сдружението бе учредено във Велико Търново и в него се включват производители на първични материали, преработватели и продавачи. Основна цел на сдружението е да се основава качествена храна, която да доближава основно до децата.
" Затлъстяването при подрастващите е близо 80%, което е извънредно доста. Целта е да се притегли вниманието на най-малките, които са най-потърпевши от потреблението на нездравословни храни. Ще обявим мероприятие, на което ще поканим децата от града и надлежно техните родители. Там ще подготвяме здравословни хлябове, сладкиши, здравословни и веган десерти. Ще им разбираем за какво е потребно. Митът, че здравословната храна е по-скъпа не е правилен. Защото, белким медикаментите са евтини? За това не се мисли на време ", сподели още Иванова.
Подобна работилница за здравословна храна се провежда преди седмица в едно от великотърновските учебни заведения. Идеята е такива да се вършат един път или два пъти в месеца, само че на обществени места, с цел да могат да се посещават от повече хора. Иванова посочи, че първото, с което ще се захване сдружението, е да се реализиран промени в Наредбите за хранене на децата в учебно заведение с нездравословни тестени закуски. „ Ние желаеме хора, които създават качествени артикули, да могат да хранят децата, а не да им се дава това, което не би трябвало “, разяснява още експертът. Предстои нова среща, която ще се организира на 20-ти януари, още веднъж във Велико Търново. След нея направената стратегия ще се даде на съответните министерства.
" Управляващите към този момент са осведомени с неприятната статистика и сами стартират да мислят в тази посока. Дори към този момент имам случаи, в които от Министерствата търсиха съвещания с нас, по отношение на правенето на разнообразни стратегии за хранене ", сподели още Елка Иванова. Според нея позитивна наклонност е, че от ден на ден хора се замислят за това с какво се хранят и се пробват да заобикалят нездравословните артикули.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР