Работилницата за деца на Регионален исторически музей – Кюстендил през

...
Работилницата за деца на Регионален исторически музей – Кюстендил през
Коментари Харесай

В Кюстендил се проведе работилница за деца на тема културата на хранене в древността

Работилницата за деца на Регионален исторически музей – Кюстендил през февруари беше отдадена на Деня на археолога – 14 февруари. Темата „ Култура на хранене в древността “ цели да насочи вниманието към другите типове съдове, показани в археологическата експозиция от новокаменната (VII хиляди прочие Хр.) до средновековната ера (XII век).
Децата се срещнаха с използването на някои от тях и с забавните им наименования – амфора, питос, кантарос, скифос, ойнохое и други За да се допрян до активността на археолога, посредством игра те откриха разнообразни предмети и дефинираха епохата, която пресъздават. Практичните занимания включваха и реституция с брашнено тесто на глинени съдове, авансово направени и фрагментирани, и нанасяне на декорация с темперни бои, употребявайки истински декоративни претекстове.

По този метод децата получават познания и за спецификата на работа на други музейни експерти, тясно обвързвана със съхраняването и опазването на културното завещание – тази на реставраторите. Образователната активност се уголемява с създаването и представянето на цифрови и печатни образователни пособия, финансирани от Министерство на културата по план „ Децата и музея. Културното завещание през призмата на детските ръце “.
Февруарската работилницасе организира в края на предходната седмица, в Музейния ъгъл за деца и любопитни възрастни към Регионален исторически музей – Кюстендил, а идната работилница за деца - през месец март ще бъде отдадена на тематиката “Измерване на времето в древността “, съобщи сътрудник от града, за Actualno.com

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР