Работилница за скимиращи устройства е разкрил в Добрич екип за

...
Работилница за скимиращи устройства е разкрил в Добрич екип за
Коментари Харесай

След Европейска заповед за разследване: Разбиха работилница за скимиращи устройства в София и Добрич

Работилница за скимиращи устройства е разкрил в Добрич екип за следствие на Специализираната прокуратура, ГДБОП и френските правосъдни и полицейски органи, осведомиха от пресцентъра на Спецпрокуратурата.

Акцията е извършена на 8 и 9 юли в София и Добрич, като са арестувани с Европейски заповеди за арест трима български жители, за които са събрани доказателства за присъединяване в незаконната група.

Скимиращите устройства от работилницата били употребявани за незаконно събиране на банкови данни на територията на Франция.

Разследването против незаконната група е формирано през юни 2018 година въз основата на Европейска заповед за следствие, издадена от съдия-следовател при апелативния съд в Лион по отношение на водено там наказателно произвеждане против двама българи . Те са били арестувани няколко месеца преди този момент, до момента в който измежду нощ смъкват скимиращо устройство от автоматизирана колонка за гориво. Кадрите от видеонаблюдението посочили, че двамата са поставяли и сваляли скимиращите устройства.

Тримата арестувани с Европейски заповеди за арест в София и Добрич ще бъдат предадени на френските правосъдни управляващи за потребностите на тамошното наказателно произвеждане.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР