Работихме без заплащане по екшъна РазговорътМладият актьор Юлиан Костов се

...
Работихме без заплащане по екшъна РазговорътМладият актьор Юлиан Костов се
Коментари Харесай

Актьорът Юлиан Костов пред „Труд”: Отказвал съм роли в България, целя се в Холивуд

Работихме без възнаграждение по екшъна „ Разговорът ”


Младият артист Юлиан Костов се трансформира в един от дребното български артисти, получавали интернационално самопризнание. Неотдавна той беше награден за най-хубав артист на два влиятелни кино фестивала в Лос Анджелис и един в Сидни за ролята му в късометражния екшън “Разговорът ”. Пред “Труд ” той описа за работата му по лентата, какъв е животът му в Лос Анджелис и Лондон, по какъв начин реши да се захване с тази специалност и за желанието му да направи лична школа, която да учи актьорско майсторство.

“Благодарен съм, че имах опцията да бъда част от плана, защото това беше тъкмо жанрът, в който желаех да се фотографирам – шпионски трилър. Снимките минаха ужасно. Хубавото е, че даже съумях да включа моя добър другар Марио Григоров, като композитор, с чиито вълшебен гений, филмът в действителност замязя на холивудски блокбастър. Радвам се, че работата ни бе оценена толкоз високо на доста разнообразни фестивали из света – Англия, Канада, Европа, Индия, в Съединени американски щати – Ню Йорк, Тексас, най-големият екшън фестивал в света в Лас Вегас, Атланта, “Оскар ” квалифициращият фестивал в Орландо, както и след предходната седмица – към този момент 4 фестивала в Лос Анджелис. Щастлив съм, че и моята работа бе приета. А по отношение на самите награди и номинации – виждам на тях по-практично, тъй като несъмнено ще са ми от изгода в бъдеще ”, описа Юлиан Костов.

По думите му лентата са я снимали 5 нощи в Барселона и всички са работили без възнаграждение, тъй като са вярвали в плана. “Срещу мен е Кори Джонсън (Борн, Кингсман), който играе менторът на моя воин Сам Куентин. Сам е разузнавач, само че е предаден от организацията и в този момент желае да бъде оставен на мира. Филмът имаше доста екшън, както и много разговор с доста обрати. Бойни подиуми, скок от 4 метра и престрелки. Създадох доста положителни другарства, което е най-ценното ”, показа 29-годишният артист.

Ролята си в “Разговорът ” той дефинира като една от най-интересните, които е играл. “Това постоянно е най-важният аршин, когато предпочитам дали да вземам участие в даден план. Искаме да превърнем късометражния филм в сериал или филм – продуцентският колектив има срещи с доста огромни компании и уповавам се следващата година да имаме вести. Това ще е същинският аршин за триумф тук ”, посочи геният.

Пътят му от България до огромната сцена Юлиан почнал “малко като на смешка ”. Той описа, че от дребен бил влюбен киното и малкия екран. “Израснах с “Матрицата ”, “Властелинът на пръстените ”, “Междузвездни войни ”, а по-късно Батман филмите на Нолан ме накараха да се замисля, че и аз може би, мога да бъда артист. Това се случи, когато към този момент бях втора година студент по бизнес мениджмънт в Холандия. Не бях благополучен там и една вечер, гледайки Жокера на Хийт Леджър за N-ти път, ми хрумна гениалната концепция да се преместя в Лондон и да се опитвам като артист. Беше шокиращо за фамилията ми година по-късно, когато разкрих с какво се занимавам, тъй като бях извънредно свенлив и ме беше боязън да направя даже една презентация пред десетина сътрудници в университета. А в този момент внезапно – артист. Но с проба и неточност, и задоволително време да мисля, и да усетя дали това е призванието ми, взех решение, че това е нещото, с което желая да се занимавам в бъдеще. А Холивуд е просто място, където се съревновавам към този момент. Обичам конкуренцията, няма по какъв начин да стана по-добър и да играя мощни функции в огромните планове, в случай че заставам на по-малкия пазар ”, безапелационен бе Юлиан.

По думите му американците и англичаните нямат особено отношение към българите. Лично към него даже са изразявали усещане, че владее толкоз добре британски и че приказва други езици. “В кастинга ми за “Бен Хур ” в Италия един път пък ми споделиха – “А, ти си българин, значи си страховит артист ”. После разясниха, че това им мнение е построено поради Христо Живков, Христо Шопов и други нашенци, които са виждали на кастинг там. Така че, когато си експерт и се представяш добре, помагаш на всички твои сънародници след теб. Това желая да реализира и в Англия. Стартирах мениджмънт и менторска компания и имам голямо предпочитание идната вълна от интернационалните звезди да бъде българска ”, изясни артистът.

Юлиан признава, че в България не би живял дълготрайно, само че на драго сърце би снимал филм или сериал за година, примерно. Въпреки това той не остава безразличен към наклонността доста младежи да напущат страната, с цел да търсят развиването си в чужбина. “Време е да се намесим на международна културна сцена, с цел да споделим страхотните си гласове, актьори, мозъци, културата и традициите. За тази цел обаче, някой от нас би трябвало да се развиваме на открито и да оказваме помощ у дома. Други би трябвало да остават и да основават изкуство, да се борят с откритите ни институции, образователни заведения и остарели комунистически практики ”, сподели още Костов.

Сред компромисите, които е правил, с цел да развива своята кариера на открито, той дава образец, че е отказвал основни функции в българските сериали “Връзки ” и “Под прикритие ”. “Причината не е в това, че не съм желал да бъда част от тези планове, а просто те не са съвпадали с визията ми за моето бъдеще. За да напреднеш в Лондон лишава време. Индустрията е много снобарска тук и би трябвало да си в града за възможен кастинг, който от време на време може и да не пристигна с месеци. Не бих направил нищо за кариерата, което би потъпквало правилата и моралния ми кодекс, само че несъмнено съм страдал финансово поради решенията си в името на огромната ми цел ”, показа българският артист.

Планове


Иска да развие школа по актьорско майсторство в България


Искам да развия лична школа, която да учи актьорско майсторство на международно равнище, а не на остарели и рискови техники. Седем пъти организирахме актьорски курс с AMAW в София. Това е едно от водещите актьорски студия в света. Приема се ужасно, а учителите, които са идвали да преподават са впечатлени от актьорите ни и смелостта им. Искам моето студио да учи артистите освен по какъв начин да играят съответно за XXI век, само че и да схващат другите стилове на игра в чужбина. Това изясни Юлиан във връзка проектите му да оказва помощ на актьорското майсторство в България.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР