Работи се за улесняване на административните процедури, свързани с издаването

...
Работи се за улесняване на административните процедури, свързани с издаването
Коментари Харесай

Супер новина за българския бизнес от ГЕРБ! Вече супер бързо ще се внасят работници от чужбина

Работи се за улеснение на административните процедури, свързани с издаването на дълготрайни визи за работа на сезонни служащи от други страни. Към момента е в ход съгласувателна процедура по отношение на промени в съответната разпоредба, които са свързани с намаляването на периодите за издаване на виза от 35 работни на 15 календарни дни, написа economy.bg.

Това увери бизнесът вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева на полемика на тематика -„ Равносметка на Председателството на България и по какъв начин виждаме бъдещето на Европейски Съюз - обществена и икономическа сигурност “, проведена взаимно с Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР).

Във връзка с казуса за дефицита на човешки запас за някои области на българския бизнес  Захариева разяснява въпроса за двустранните спогодби за контролиране на трудовата миграция. Първият ни посланик осведоми, че следва обявяване на двустранното съглашение с Молдова, с цел да влезе то в действие. Очаква се скоро да бъде финализирано и съглашението с Армения. От българска страна на Украйна е изпратен план на съглашение, по което се чака отговор.

Пред бизнеса външният ни министър показа постигнатото досега във връзка с участието на страната ни в Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), Шенген и ERMII. „ Бизнесът беше един от тези, които ни насочиха към участието в Организацията за икономическо сътрудничество и раз и определихте това като приоритет “, съобщи Захариева и означи, че през последната година се работи извънредно интензивно за приемане на покана за започване на договаряния за присъединение към Организацията. Изграден е ефикасен координационен механизъм за работа с Организацията за икономическо сътрудничество и раз, утвърден е проект за деяние за 2018 и е избран съответният бюджет за това, изясни външният министър.

Вицепремиерът сложи специфичен акцент и върху нуждата от рестартиране на връзките в икономическата сфера и възобновяване на позициите на българския бизнес в районите на Африка, Близкия изток и Азия. Като добра стъпка в тази посока тя уточни организирането на взаимни бизнес конгреси както на равнище Европейски Съюз и страни от тези райони, по този начин и двустранни формати. „ С моя сътрудник от Мароко, с който се срещнах предходната седмица, се разбрахме, че при идната аудиенция на българския министър председател в делегацията ще бъдат включени и представители на българския бизнес “, показа Екатерина Захариева.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР