Работи се в посока повече полицаи, знаете, МВР има проблем

...
Работи се в посока повече полицаи, знаете, МВР има проблем
Коментари Харесай

Маринов: Надявам се до 2-3 г. да решим проблема с кадрите в МВР

Работи се в посока повече служители на реда, знаете, Министерство на вътрешните работи има проблем със запълване на свободните места. Към момента текат състезания, има новоназначени 400 чиновници. За страдание, увеличението на броя на служителите на реда е обвързвано с запаси. Това сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Младен Маринов в пред бТВ.

"Правим всичко допустимо с наличния запас да сме оптимално гъвкави и бързи при реакцията. Наистина има липса на фрагменти в системата на Министерство на вътрешните работи. Надявам се това в границите на 2-3 години да се възстановява, само че все още ще използваме ресурсите на Жандармерията и на профилираните полицейски звена за осъществяване на профилирани полицейски акции редовно и от време на време в проблематичните зони ", разяснява основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Маринов разяснява, че не е допустимо на всички места да има служители на реда, само че е допустимо да има бърза реакция от страна на органите на реда при подадени сигнали.

Той отхвърли хипотезата Министерство на вътрешните работи да работи "по-кротко " в ромските махали и да има двоен критерий. "Ние се стремим да сме справедливи и да прилагаме закона еднообразно на всички места и за всеки ", съобщи той.

"Аз се укротявам, като виждам, че хората към този момент осъзнават, че не би трябвало да се стига до етнически спор. Въпреки че при започване на развиването на събитията много се насочи тематиката в тази посока. На митинга в неделя имаше съществено напрежение и възгласи, които водеха към етническо опълчване, което в действителност беше притеснително. Имаше опити да се кордон, да се нахлуе в махалата. Това съгласно мен не бяха хората, отишли там за един кротичък митинг, а лица, които имат такива насоки. Благодаря на хората, че доста бързо усетиха, че са предизвикани и по-голямата част от тях в действителност изпълняваха полицейските разпоредби и организираха един кротичък митинг ", разяснява основният секретар на Министерство на вътрешните работи във връзка със обстановката в Асеновград.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР