Работи се в интерес на детето и семейството му, каза

...
Работи се в интерес на детето и семейството му, каза
Коментари Харесай

Захариева за отнетото бебе в Германия: Работи се в интерес на детето и семейството му

Работи се в полза на детето и фамилията му, сподели пред публицисти министърът на външните работи Екатерина Захариева по мотив на случая с българче на 7 месеца, отнето от фамилията му от немските обществени служби.

Казусът с детето се следи от първия миг, в който получихме информация от нашите консулски чиновници в Берлин. Във връзка сме с всички страни, в това число с немските управляващи, за изясняването му, уточни Екатерина Захариева. Разбирам и съчувствам на родителите, и разбирам, че търсят поддръжка отвред, добави тя, като увери, че имат поддръжката на българската страна и се работи в полза на детето и на фамилията.

Министърът обаче подсети, че изнасянето на детайлности и обществена информация в сходни случаи от време на време по-скоро вреди. Работим, в тясна съгласуваност сме с всички страни, освен Министерство на външните работи, само че и други министерства като Министерството на правораздаването. Надявам се всичко да се позволи в полза на детето и на фамилията, разяснява Екатерина Захариева, която взе участие в полемика, отдадена на хърватското председателство на Съвета на Европейски Съюз, което стартира на 1 януари тази година.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР