Работи се по енергийното обновяване на в 2 СУ Акад.

...
Работи се по енергийното обновяване на в 2 СУ Акад.
Коментари Харесай

Фандъкова: Това лято правим ремонти в 70 училища и 77 детски градини

Работи се по енергийното възобновяване на в 2 СУ „ Акад. Емилиян Станев “ в регион Витоша. Това е последното от общо осем образователни заведения в регион Витоша, в което се прави енергийно възобновяване.


Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова след инспекцията на строителните действия в 2 СУ „ Акад. Емилиян Станев “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Фандъкова разяснява, че образователната година ще стартира със строителни действия, само че увери, че екипът на учебното заведение са изключителни експерти и ще обезпечат естественото протичане на образователния развой.

“Средствата за цялостното енергийно възобновяване са от средствата за приватизация на Столична община. Прави се повсеместен ремонт на покриви, топлоизолация, хидроизолация, саниране на стените и други Общо в 70 учебни заведения и 77 детски градини това лято се вършат настоящи и съществени поправки. В по-голямата част от тях до 15-септември ремонтите ще приключат ”, сподели кметът на София. Тя посочи, че сега в шест учебни заведения се правят ограничения за енергийна успеваемост, като там работата ще продължи и след 15-септември без да се пречи на образователния развой.

“Инвестициите в рационализация и възобновяване на учебни заведения са тъкмо толкоз значими колкото в строителство на учебни заведения и детски градини и по тази причина не сме ги спирали ”, безапелационна е тя.

Теодор Петков, кмет на регион Витоша, благодари на кметът на София и на общината за това, че са намерили метод да провиснал средства за саниране на учебното заведение. Той разяснява, че това е най-голямото учебно заведение и единственото несанирано учебно заведение в регион Витоша досега.

Елеонора Лилова, шеф на 2 СУ „ Акад. Емилиян Станев “ също благодари на кмета на София. “Благодаря за това, че стоплихте нашето учебно заведение, че ще бъдем актуализирани, всички са щастливи. Имаме доста огромен напор - 1492 са нашите възпитаници все още ”, уточни тя.

Фандъкова разяснява и клипа, на който се видя, че дете реди павета в Княжево. Тя уточни, че институциите са са заели доста съществено. “По отношение на работата на малолетни деца и малолетни сме сезирали Агенцията да протекция на детето. Ние имаме контракт с компанията реализатор да извърши обекта качествено и в период. За мен е най-важното и сега във връзка с този обект е до 15-ти септември да може да се пусне автомобилното придвижване в квартал Княжево ”, сподели тя./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР