„Работи се по абсолютно цялото трасе на пътя Видин -

...
„Работи се по абсолютно цялото трасе на пътя Видин -
Коментари Харесай

Щом влязат багерите, година и половина след това пътят е готов

„ Работи се по безусловно цялото трасе на пътя Видин - Ботевград; каквото сме дали обещание на хората, го изпълняваме “. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов, който се увери на място в напредъка на строителството на предпочитания план Видин – Ботевград в сектора на пътен възел „ Бела “ и на трасето сред Видин и пътен възел „ Макреш “.

Премиерът съобщи, че от опит знае, че щом влязат багерите и стартират да работят, година и половина по-късно пътят е подготвен.

Министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова пък го осведоми за извършващите се подготвителни действия по построяването на пътя в сектора. Когато той бъде приключен, ще има магистрален габарит, спешни ленти и по две платна за придвижване в посока.

Близо 30 километра е трасето сред Видин и пътен възел „ Макреш “. Изграждането му навлиза в идващ стадий и към този момент се работи по цялата дължина на правата, като секторът би трябвало да е подготвен в края на 2023 година

Напредва работата и в 33-километровия сектор сред Мездра и Ботевград, рапортува Аврамова на Борисов. С цялостната рационализация на трасето от Дунав мост 2 до Ботевград ще се обезпечи бърза и комфортна връзка сред автомагистралите „ Хемус “, „ Тракия “ и „ Струма “.

С реализирането на плана директният трафик ще бъде изведен от обитаемоте места, с което ще се увеличи сигурността на придвижване и ще се ограничи нездравословното влияние на шума и замърсяването на околната среда от интензивния тежкотоварен трафик.

Министър-председателят Борисов означи също, че построяването на тунел под прохода „ Петрохан “ ще бъде включено като български план по самодейността „ Три морета “, защото линията юг - север се оказа най-натовареният път за излизане от Азия към Европа. Премиерът Борисов подчертава, че по сходни значими планове и като пътя Видин - Ботевград, и за прохода Петрохан България работи интензивно.

В Димово Борисов означи, че ще продължи подобряването на инфраструктурата в града и района, а държавното управление ще продължи да поддържа общината както до момента.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР