Работещите в Центъра за Спешна медицинска помощ в Русе излязоха

...
Работещите в Центъра за Спешна медицинска помощ в Русе излязоха
Коментари Харесай

Медиците от Спешната помощ в Русе излязоха на протест

Работещите в Центъра за Спешна здравна помощ в Русе излязоха на митинг. Те са против назначението на доктор Иванка Маринова за шеф. Смятат, че състезанието е манипулиран и упорстват на поста да остане досегашният началник доктор Недка Дикова.

Русе

В Центровете за Спешна здравна помощ в района работят 150 експерти. Според тях изборът на доктор Иванка Маринова за шеф е манипулиран и подозират, че въздействие е оказал пенсионираният преди два месеца някогашен шеф.
Росен Христов - фелдшер - Имаме опасения, че се работи доста тайно. Използват се партийни връзки, закани по телефона към сътрудници, които дори не са желали да дойдат тук сега. Нашите опасения са, че посредством нея ще ръководи нашият някогашен шеф.
Според протестиращите за два месеца краткотрайно изпълняващият длъжността шеф доктор Недка Дикова е въвела фрапантни промени, с които да усъвършенства работата на медиците. Назначила е и двама нови лекари, защото от години не доближават 30 експерти в Центъра за Спешна помощ в Русе.
Анюта Балевска - медицински секретар - Първото нещо, което тя съумя да направи за това напълно малко време като шеф, е видео наблюдението на центъра, стартира да работи, всички нужни документи са в наличност за 7-часовия работен ден, тъй като сме единствения център на 8 часа в страната. Разкрила е и много злоупотреби. Основно обири на аварийни елементи и принадлежности.
Докато стачкуваха медиците, дежурни екипи поемаха незабавните случаи в района. Служителите са изпратили писмо до здравния министър с искане да се организира нов конкурс за шеф. В противоположен случай доста от тях са подготвени да подадат оставките..
  Работещите в Спешна помощ в Русе излизат на митинг Работещите в Спешна помощ в Русе излизат на митинг
Работещите в Центъра за Спешна здравна помощ в Русе излизат на митинг. Недоволството им е подбудено от назначението на доктор Иванка Маринова за...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР