Работещите в Пирогов ще получат заплатите си днес. Това съобщи

...
Работещите в Пирогов ще получат заплатите си днес. Това съобщи
Коментари Харесай

Пирогов получава заплатите си днес

Работещите в „ Пирогов ” ще получат заплатите си през днешния ден. Това заяви шефът на Спешния център проф. Асен Балтов.

„ Парите, които би трябвало да получат работещите, са за заплатите за април. Трябва да се знае, че Касата изплаща 100% от направеното за април. Днес ще имат пари. До 10 часа ще постъпят парите по сметката на болничното заведение и по-късно ще бъдат преразпределени по сметките на работещите ”, изясни Балтов пред Нова тв. По думите му повода е, че болничното заведение получава парите си от НЗОК на части поради рецесията с ковид, а вторият транш е изработен от Касата в последния вероятен миг в петък на обяд и парите не са постъпили още по сметката на болничното заведение. „ По принцип работещите в болничното заведение би трябвало да получат възнагражденията си сред 25-то и 30-то число на месеца ”, сподели още Балтов.

„ Надявам се това да се случва за последно. Мисля, че към този момент ще има по-добра организация при надзора на Касата, тъй като другояче идващия месец ще последва същото ”, уточни той. И добави: „ Един ден забавяне не е чак подобен проблем ”.Според него до 50% по-малко е била активността на болничното заведение през април и май. „ Риск за заплатите няма ", акцентира още шефът на болничното заведение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР