Работещите в Кюстендилската болница се обявиха в подкрепа на националните

...
Работещите в Кюстендилската болница се обявиха в подкрепа на националните
Коментари Харесай

Протест в бяло в Кюстендил

Работещите в Кюстендилската болница се оповестиха в поддръжка на националните митинги, съобщи кореспондент на " Фокус “ . Медици и личен състав от МБАЛ " Д-р Никола Василиев “ – Кюстендил се включиха в националните митинги. В 12.00 часа през днешния ден те се събраха в двора на здравното заведение, с цел да насочат настояванията си.

" Поводът за днешната среща са митингите, които вървят в страната и по-специално този, който се организира през днешния ден пред постройката на Министерски съвет, отнасящ се към ниските приходи, към които спадаме и ние. Именно по тази причина сме се събрали тук. Преди 4 години тръгнахме с митинги от нашата болница, бяхме всички от КНСБ, " Подкрепа “ и новият профсъюз на сестрите. Продължаваме до ден сегашен малко мъчно, само че към момента дружно да се борим с всичките тези несправедливости, които ни сполетяват. Ще бъдем непреклонни, до края и с митинги, в случай че не се откри политически консенсус за всичко това, което се случва. Прехвалят ни като топка оттова насам, а ние оставаме все по-малко, пренатоварени сме, а парите ни понижават “, съобщи Ани Панайотова, сестра в Кюстендилската болница с 30-годишен трудов стаж.

Медиците показаха, че всички желаят едно и също, а точно да се остойности трудът, пациентите да не се търгуват като стока, а действително да бъдат лекувани.

" Не може държавните лечебни заведения да се устоят единствено от клинични пътеки, тъй като това е нереално, а нашият труд не е по-малък от този в частните болници4, разяснява доктор Десислава Илиева, шеф на Кръвен център – Кюстендил.

Венцеслав ИЛЧЕВ

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.

Медици и личен състав от болничното заведение в Кюстендил издигнаха своите искания
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР