Работещите в гръцките железници нарушиха традицията да не се стачкува

...
Работещите в гръцките железници нарушиха традицията да не се стачкува
Коментари Харесай

Стачка на железничарите в Гърция

Работещите в гръцките железници нарушиха традицията да не се стачкува по време на туристическия сезон. Стачката стартира от през днешния ден по скица - митинги през три часа. Вече доста влакове са анулирани и пътуващите са принудени да трансформират резервации. Стачката продължава до 20-и юли, само че ще се стачкува през ден. По този метод железничарите не блокират изцяло придвижването на влакове, само че пасажерите са принудени да пътуват единствено в часовете без стачка.

Ръководството на железопътната компания насочи иск съдът да анулира митингите като противозаконни, само че това не попречи на синдикатите да стартират протестни дейности.

Причина за стачката са желаните от железничарите групови трудови контракти, както и промени в изискванията на труд и възнаграждение.

Синдикатите на железничарите оповестяват, че са принудени да преминат към стачка след договаряния няколко месеца, само че без резултат.

Ако магистратите разгласят стачката за противозаконна, тогава неотложно ще се възвърне трафикът. Засега митингите не престават почасово и през ден.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР