Работещите в Германия имат право на минимум 20 дни годишен

...
Работещите в Германия имат право на минимум 20 дни годишен
Коментари Харесай

Пари за отпуск: по колко получават германците?

Работещите в Германия имат право на най-малко 20 дни годишен отпуск, с изключение на съботите и неделите, а работодателите нерядко прибавят към тези дни и още. По предписание на наемните служащи се поставят и пари за отпуск. Близо половината от работещите в Германия получават такава парична добавка. Става дума за непринуден жест от страна на работодателя или за заплащане по силата на синдикално съглашение, закрепено в тарифните контракти.

В предприятия с групови трудови контракти възможностите да се получат спомагателни средства за отпуск са два пъти по-големи, в сравнение с във компаниите (обикновено по-малките), в които няма тарифни съглашения. Това демонстрират данните от допитване, извършено от Института за стопански и обществени проучвания WSI-Tarifarchiv.
Кой взима най-вече пари за отпуск?
По данни на Федералната статистическа работа, размерът на отпусканите пари за годишен отпуск е към 1280 евро бруто. Но това е междинната сума - разликите сред обособените сфери на претовареност и обособените райони на страната са много огромни. Сумите, които са най-близко до средностатистическото равнище, се изплащат в строителството, химическата индустрия и търговията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР