Работещите в единствената специализирана педиатрична болница у нас готвят протест.

...
Работещите в единствената специализирана педиатрична болница у нас готвят протест.
Коментари Харесай

И педиатрите от детската болница излизат на протест

Работещите в единствената профилирана педиатрична болница у нас готвят митинг. Педиатрите упорстват болничното заведение да получи специфичен статут, финасирането й да не зависи единствено от Здравната каса, както и да отпаднат лимитите за банкет на дребни пациенти.

След среща със здравния министър медиците са получили увещание,че част от настояванията им ще бъдат изпълнени. Но митингът им плануван за на следващия ден не се анулира.

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев даде обещание, че бъдещата сложна детска болница, чието създаване би трябвало да завърши до 2 години няма да е комерсиално сдружение. Основното ядро в нея ще бъде актуалната Педиатрия.

На среща с представители на педиатрите Ананиев показа работния проект на строителството на бъдещата детска болница, който към този момент е в ход. Най-късно през септември ще стартира и същинското строителство.

Представителите на медицинския личен състав срещнаха министър Ананиев с належащите проблеми пред болничното заведение, свързани главно с неналичието на личен състав и ниските хонорари.

Здравният министър заяви, че Специализираната болница за детски заболявания ще бъде подкрепена по реда на Наредба №3/ 2019 година за субсидиране на действия отвън обсега на наложителното здравно обезпечаване. Беше стихотворец ангажимент да се предложи на Надзорния съвет на НЗОК да бъдат разисквани проблемите със възнаграждение на дейностите по педиатричните клинични пътеки.

До 15 май ще бъде подготвена и методиката, която създава екипът на здравното министерство със съсловни организации и асоциации зя възнагражденията за личен състав в лечебните заведения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР