Работещите са по-важни от банките. „Покрай скандалите в държавата е

...
Работещите са по-важни от банките. „Покрай скандалите в държавата е
Коментари Харесай

Нинова: Даваме решение за работниците с неизплатени заплати

Работещите са по-важни от банките.

„ Покрай свадите в страната е забравено значителното. Поискахме комисия за неизплатени заплати на служащите, само че не сме удовлетворени от работата й, тъй като излиза с половинчати решения. Тя ще излезе с предложение да се усилят пълномощията на инспекцията по труда и компании, които дължат пари на служащите, да не вземат участие в публични поръчки. Ние ще излезем с настрана предложение. " Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по БТВ. По думите й казусът е, че се трансферират компании на клошари, на роми. Левицата предлага смяна в закона, която да ограничи това прекачване на компании. „ Когато една компания дължи на банки, на страна, на служащи, последните са най-после. Искаме на служащите да се заплати първо, а по-късно на останалите ", уточни водачът на Българска социалистическа партия. Тя изясни още, че във Фонда за обезщетение за заплати има 240 млн. лева, които стоят неупотребени, а хората не могат да си получат заплатите. „ Ние предлагаме основаването на облекчена процедура, с цел да може това да се случи ", уточни тя.

Злоупотребите на ЧСИ не престават. Законът на Българска социалистическа партия е блокиран от ГЕРБ

Председателят на Българска социалистическа партия сподели също, че в Народното събрание не се гледат законопроектите на опозицията. „ Законът, който визира работата на частните правосъдни реализатори, не се преглежда към този момент два месеца. А това е голям проблем за хората. Не ме интересуват свадите в ГЕРБ или сред тях и патриотите. Нека да решаваме проблемите на хората ", прикани водачът на Българска социалистическа партия.

С комисията „ Грипен " се цели политически удар против президента

По мотив основаната комисия „ Грипен ", водачът на левицата изясни, че разногласието не е кой аероплан е по-добър за България. „ Спорът е политически. Това е опит да се омаловажи ролята на президентската институция и да се смъкна престижът на президента Румен Радев. Комисията по Конституция е неприемлива ", акцентира Нинова. „ Парламентът не е значим. Борисов взима решенията и внезапно се появява една мощна институция, която я нямаше преди, един мощен човек, като президента Радев, и основаването на комисията е опит да бъде деградиран престижът и на институцията, и на президента ", уточни Нинова. „ Румен Радев сподели, че желае обединен орган за битка с корупцията, който да постави политическата класа на мястото й. И незабавно последва основаването на тази комисия ", свърза обстоятелствата тя.

Корнелия Нинова сподели също, че по време на КСНС е станало въпрос за рационализация на армията. „ Тогава нито Борисов, нито Цветанов - дума не обелиха за корупция, за напън. Даже се съгласиха да напишем текст, че до 30 юни ще се изготви проект за ускорена рационализация, който период към този момент мина ", напомни водачът на левицата. Тя посочи, че Борисов е предрешил нещата, когато е бил в Брюксел и е приказвал с премиера на Швеция, че стартира договаряния за „ Грипен ". Нинова добави, че до 30 юни е трябвало да се показа съответен проект за рационализация и то за всичките планове, освен за самолетите. Такъв още не е показан, а до 20 юни трябваше да се показа лист за попълването на състава на Министерство на вътрешните работи и защитата. „ Няма да има такова нещо, нито ще има нарастване на заплатите. Предупредих, че ще стане по този начин още на КСНС ", сподели тя.

ГЕРБ опорочиха идеята, която можеше да ни сплоти. Сега председателството ни на Европейски Съюз е скандал.

По мотив комисията за НДК, Корнелия Нинова съобщи, че се надява да бъде открита истината. „ Струва ми се, че за първи път в ГЕРБ се случи нещо друго. Видя се, че две лобита в тази политическа мощ влязоха в спор и Борисов е подложен в обстановка да лавира сред тях. Две групи в тази партия взаимно се упрекват в корупция и напън, което визира директно и председателството ни на Европейски Съюз ", изясни водачът на левицата. Тя добави, че не става въпрос за политики, за цели, а се стига до кавги на тема- кражба на плочки, за кавги с публични поръчки. „ Представяме ли си по какъв начин това наподобява в Европа? ", попита Нинова. По думите й ГЕРБ са опорочили идеята, която можеше да ни сплоти - България да бъде лидер на Европа.

Подкрепяме митинга на служителите на реда. Те заслужават доста повече

За митинга на служителите на реда, водачът на левицата уточни, че Българска социалистическа партия схваща техните проблеми и ги поддържа изцяло. „ Не може 5 години да нямат униформа и да си я купуват със лични средства, да нямат обувки, а от тях се изисква да пазят границата, да се борят с битовата престъпност, всеки ден да са на улицата, да обезпечават сигурността ни, а да нямат обикновени условия ", уточни тя. По думите й промяната в бранша е допустима, само че има високомерно отношение от ръководещите.

По мотив проблемите с интеграцията на ромите, Корнелия Нинова уточни, че образованието е основен фактор. „ Премиерът предложи да се търсят тези деца и да се водят на учебно заведение с полиция. В кое учебно заведение да ги водят, откакто ГЕРБ лишиха парите на държавните и общински учебни заведения и ги трансферираха в частните? Масово учебни заведения в дребните обитаеми места затварят, а тези деца в частните ли ще учат? ", попита Корнелия Нинова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР