Работещите на улица „Генерал Скобелев“, която се намира близо до

...
Работещите на улица „Генерал Скобелев“, която се намира близо до
Коментари Харесай

Бизнес дама ремонтира улицата пред офиса си

Работещите на улица „ Генерал Скобелев “, която се намира покрай Понеделник пазара, стягат опълчение против големите дупки в квартала. Трасето от години е осеяно в дълбоки ями, а прекосяването му е същинско предизвикателство дори за феновете на офроуда.
Без да се надява на средства от публичните поръчки за ремонт на улици и булеварди, бизнес дамата Николинка Маркова е запретнала ръкави и към този момент се готви да придобие нова компетентност - механически началник в пътното строителство. На собственичката на компания „ Никея “ омръзнало да слуша напразни обещания и се заела сама да избавя ситуацията.
„ Не ми е работа да оправям улицата, само че ситуацията към този момент е нетърпимо. Трошим колите си всекидневно. Освен това до офиса непрекъснато идват клиенти и ме е позор да ги посрещна на такава улица. Не приказва добре за бизнеса и за средата, в която работим “, разяснява Маркова.
Преди време поръчала няколко камиона с трошляк, с който запълнила най-големите ями до офиса си. Въпреки напъните обаче времето печели борбата и всяка година кратерите стават по-дълбоки. Затова всяка година повтаря доставката, а в този момент се чуди дали да не откри и майстори за преподреждане на калдъръма. Призовава и други пловдивчани, които живеят на сходни улици, да се провеждат в опълчение против дупките.
Апелът очевидно към този момент е чут. Близо до офиса на Маркова има огромно проваляне на пътната настилка. Там неин другар по орис е обезопасил, като е сложил колче със сигнализираща лента. Ямата е толкоз дълбока, че през нея се вижда канализацията.
Възрастните хора, които са родени тук, към този момент не имат вяра, че ще доживеят заветния ремонт. Според тях даже сокаците в близката „ Аджисан махала” са в по-добро положение. Всяка нова власт в предизборната си стратегия обещавала да оправи улиците „ Макгахан”, „ Козлодуй”, „ Пулпудева” и „ Генерал Скобелев “, само че по-късно забравяла за този ангажимент. Те са единствените 4 улици отвън Стария град, които са построени със остарял турски калдъръм.
Те са включени в проекта за ремонт с парите по "Региони в напредък ", само че планът бе измежду забавените от обжалванията на прословутата Анка Ангелова от Антоново.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР