Работещите имигранти във Великобритания, много от които извършват нископлатен труд,

...
Работещите имигранти във Великобритания, много от които извършват нископлатен труд,
Коментари Харесай

Работещите имигранти във Великобритания изпращат 8 млрд. паунда годишно в родните си страни

Работещите имигранти във Англия, доста от които правят нископлатен труд, изпращат 8 милиарда паунда годишно на фамилиите си в родните си страни, демонстрира отчет на ЮНЕСКО, представен от Би Би Си. От ЮНЕСКО обаче предизвестяват, че прекомерно огромна част от заработените с доста труд пари отива за трансферни такси към финансови компании.

Англия е в челната десетка страни в света, в които служащите мигранти изпращат големи суми назад в техните страни, главно за обучение на техните деца. Най-много пари от Англия се връщат назад в Нигерия, Индия и Пакистан.

Организацията на обединените народи за обучение, просвета и просвета обаче счита, че фирмите, които реализират финансовите прехвърляния, вземат прекомерно огромни такси. Средно при трансфер на сума комисионната е 7 %, само че ЮНЕСКО упорства тя да не надвишава 3 %. Трансферната такса в някои африкански страни даже доближава 20 %.

Отговарящият за образованието към Организация на обединените нации Манос Антонинис съобщи, че на фирмите не би трябвало да се разрешава да вземат толкоз високи комисионни и че в случай че се вкара таван от 3 %, в международен мащаб на мигрантите ще бъдат спестени 20 милиарда паунда годишно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР