Работещите и самоосигуряващите се във временно затворените с акт на

...
Работещите и самоосигуряващите се във временно затворените с акт на
Коментари Харесай

Работещите в затворени бизнеси ще получават 75% от заплатата си до края на 2021 г.

Работещите и самоосигуряващите се във краткотрайно затворените с акт на държавен орган поради COVID-19 стопански действия ще получават отплата в размер на 75% от осигурителния си приход за юли за времето, през което са употребили неплатен отпуск поради наложените ограничавания. Изплащанете на този тип финансова поддръжка ще бъде до края на 2021 година.

Това реши служебното държавно управление на вчерашното си съвещание, оповестяват от пресцентъра на Министерски съвет.
 КНСБ: 700 лв. минимална заплата още тази година КНСБ: 700 лв. минимална заплата още тази година
Минималната работна заплата да стане 700 лв. от първи ноември тази година, а линията на бедността да нарасне до 460 лв. от 1 декември...

Когато контрактуваното работно време в месеца, за който се изплаща отплата, е по-малко от контрактуваното работно време в месеца, от който се дефинира размерът й, тя ще се изплаща съразмерно.

Месечният размер на компенсацията на самоосигуряващите се е 75% от избрания със Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване най-малък застрахователен приход за тази категория за месеца, за който се изплаща компенсацията.

Сумите за обезщетения са възможни от датата на издаване на заповедта за неплатен отпуск за служащите и чиновниците или датата на акта на държавния орган за самоосигуряващите се лица, само че не по-късно от 31 декември 2021 година

Финансовите средства, нужни за погашение на обезщетенията ще бъдат обезпечени предплатено с бюджетни средства за сметка на Министерството на труда и обществената политика. В следствие средствата могат да бъдат възобновени от предстоящата в допълнение пренасочване на средства за България през 2022 година по линия на инструмента на Европейски Съюз за поддръжка на засегнатите от рецесията с Ковид страни – REACT EU. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР