Работещите българи са големите потърпевши от кризите, които изкривиха икономиката

...
Работещите българи са големите потърпевши от кризите, които изкривиха икономиката
Коментари Харесай

Българинът счупи 10-годишен рекорд по мизерия

Работещите българи са огромните пострадали от рецесиите, които изкривиха стопанската система и живота ни. Хората, които получават приходите си от заплати, действително са обеднели през 2022 година, демонстрира анализът на данните на Национален статистически институт. Трудовите хонорари са се вдигнали през предходната година с 10,8%. Но инфлацията от 16,9 на 100 освен, че е изяла растежа, само че и действително е стопила с 6,1% парите ни. 

Това, което българинът от дълго време усеща по джоба си, бе регистрирано и от статистиката - 2022 е най-мизерната за последните 10 години.

През предходната година разноските на всеки човек са нарастнали с 19,1%, написа " Стандарт ". В същото време растежът на приходите е 16,9%. Давали сме доста повече пари за храна, сметки и услуги, само че сме получавали доста по-малко. Това е принудило доста хора да се лишават и да купуват по-малко артикули. Въпреки пониженото ползване, по отношение на 2013 година разноските за храна са със 70,9% повече, а за медикаменти и здраве са нараснали 2,3 пъти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР