Работещи в "Пирогов" застават зад уволнения доц. Стоян Сопотенски -

...
Работещи в "Пирогов" застават зад уволнения доц. Стоян Сопотенски -
Коментари Харесай

Работещи в Пирогов: Уволнението на доц. Сопотенски е репресия

Работещи в "Пирогов " застават зад уволнения доцент Стоян Сопотенски - един от водачите на последните митинги против шефа на незабавната болница. Според недоволните отстраняването на експерта е "репресия. "

Ето какво се споделя в писмото:

Дисциплинарното уволняване на доктор Стоян Сопотенски значи завръщане в предишното. Практиките от авторитаризма, в който хората бяха преследвани, уволнявани, унижавани и на работното си място дори, от властта, видно не са напуснали съзнанието на властващите в болница „ Пирогов “.

Дисциплинарното уволняване е последна форма на трудово наказване по нашите модерни закони. Обявените претекстове от шефа Балтов „ поради митинги и уронване на положително име “, е форма на оскърбление към доктор Сопотенски. Това е обаче и неправдив пестник по професионализма на доктор Сопотенски, неоспорен от никого и потвърден във времето. Дисциплинарното уволняване е и предизвестие към всички останали, нагла опасност за неморална кавга с видимо законни средства към всеки дръзнал да стачкува, да се бори за законните си права със законни средства и да прави неуместен живота на властващите, считащи се за ръководещи. Уволнението на доктор, с сан, професионална подготовка и положително име измежду колегиума и обществото като доктор Сопотенски не е като всички останали, то има тежки отрицателни последици и за цялостната система на опазването на здравето.

Декларираме, че освен ще подкрепим сътрудника си с каквото ни е допустимо, заявяваме, че сме възмутени от действието на доктор Балтов и екипа му от очевидно непопаднали на вярното управническо място хора. Сигурни сме, че властта в „ Пирогов “ няма да възвърне доктор Сопотенски и няма да го върне при пациентите му в незабавната болница. След подобен акт не се надяваме на никакъв здрав разсъдък, а изчезналата колегиалност е очевидна. Но сме уверени в Българския съд, че ще възвърне справедливостта, такава кавато явно е.

Актът на дисциплинарно уволняване е и явен сигнал към останалите лекари в страната – всеки шеф към този момент може да посегне към този инструмент, в случай че счете че някой доктор е уронил положителното име на болничното заведение си, не с неприятна лекарска работа, а с митинги и в случай че е приложил правото си на свободно слово, може да бъде ДИСЦИПЛИНИРАН. Когато това е направено от шефа на най-известната незабавна болница, е сигнал – може да мачкате сътрудниците, които и да са те.

Декларираме, че ще застанем паралелно с доктор Сопотенски в неравната му битка за правдивост и няма да допуснем, със законни средства, да има и други застрашени или със запушени усти!

Д-р Георги Тодоров, доктор Николай Бъчваров, доктор Петър Свраков, доктор Ирена Мазнева, доктор Михаил Христов – членове на БЛС и на КК на БЛС
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР