Работещи в института за спешна медицинска помощ “Пирогов“ за четвърти

...
Работещи в института за спешна медицинска помощ “Пирогов“ за четвърти
Коментари Харесай

Протестите на служители в Пирогов продължават

Работещи в института за незабавна здравна помощ “Пирогов “ за четвърти ден излязоха на митинг в петък с искане за оставката на шефа на болничното заведение проф. Асен Балтов.

Протестиращите оповестиха, че ще излъчат работна група, която да организира среща с министъра на опазването на здравето, с цел да го запознае с проблемите в болничното заведение.

Те упрекват шефа Асен Балтов в произволи и скандални назначения, а здравният министър Кирил Ананиев разпореди инспекция на случая. Според Ананиев стачкува дребна част от личния състав на болничното заведение и мнението им не съответствува с общите настроения в болничното заведение.

Преди ден в формалната позиция от " Пирогов " обявиха, че деянията на протестиращите са акт, целяща да се урони престижа на лечебното заведение, защото някой има интерес болничното заведение да не работи.

Оттам дефинираха като безспорна неистина изказванията на недоволните лекари, съгласно които възнагражденията им не са получавани, а медици са били принуждавани да подписват заявления за преназначаване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР