Работеща в магазин за стоки втора ръка в Кити Хоук

...
Работеща в магазин за стоки втора ръка в Кити Хоук
Коментари Харесай

Картина на Дали открита в магазинче в Щатите

Работеща в магазин за артикули втора употреба в Кити Хоук (Северна Каролина, САЩ) откри картина на Салвадор Дали, оповестява Smithsonian Magazine, представени от БГНЕС.
Обикновено магазинът продава творбите втора употреба за сред 10 и 50 $ - само че това съответно произведение, изобразяващо две фигури в пастелни цветове, беше оценено на доста по-висока цена, откакто специалистите го дефинираха като отпечатък от изрязана на дърво картина, основана и подписана от Салвадор Дали.
Жената се натъкнала на платното, когато подреждала стоките, получени в магазина за по-нататъшна продажба. Картината провокирала любознание у нея и тя отнесла за експертиза в художествена изложба.
Собственикът на галерията определил, че тя е разкрила акварел от Салвадор Дали. На него художникът е изобразил жена в сини облекла и мъж в алено.
Творбата била продадена за 1200 $, а постъпленията от продажбата били дадени за щедрост.
Салвадор Дали работел върху цикъл акварели въз основа на творчеството на Данте от 1957 година по поръчка на Националната библиотека на Италия. Каталунският художник е трябвало да нарисува 100 картини, само че планът бил анулиран.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР