Работата зад бюро е много приятна, седиш си на стола

...
Работата зад бюро е много приятна, седиш си на стола
Коментари Харесай

Как да се движим повече, докато сме на работа на бюро

Работата зад бюро е доста приятна, седиш си на стола по през целия ден, работиш на компютър, в комфортен и безоблачен офис и си заобиколен от положителни сътрудници. И това се повтаря всеки ден, по 8 часа, в продължение на месеци и години. Това обаче оставя на назад във времето физическата интензивност, тъй като след дълъг и изтощителен ден не всеки път имаме време да идем на фитнес, да потичаме в парка или да се разходим. Заседналият метод на живот неизбежно оказва въздействие върху нашето здраве, появяват се болки в кръста, ставите, а вратът ни е постоянно вдървен.

Освен това неналичието на придвижване е и причина за появяването на разнообразни болести, като диабет, проблеми със сърцето или затлъстяване. Липсата на време за фитнес или разходки обаче, не значи, че не можете да се движите,  до момента в който сте на работното си място. Напротив, във всяка една свободна минута, можете да вършиме къси разходки в офиса или леки придвижвания с тялото си, до момента в който седите. Как да се движите повече, до момента в който сте на работа? Ето и няколко хрумвания:
Как да пренесем свежестта на природата в офиса?
Не желаете да работите в стерилна офисна среда и ви липсва контакт с природата? Не се тревожете, надалеч не сте сами в тези свои страдания. В т...
Прочети повече
При идването ви на работа заран или в случай че би трябвало да отидете при собствен сътрудник на по-горния етаж, ви предлагаме да употребявате стълбите, вместо асансьора. Така, с изкачването на няколко стъпала ще раздвижите кръвта в тялото си.

За да сте по-активни и продуктивни в работата, се старайте да организирате срещите си отвън офиса. Една лека разходка с сътрудника ви, до момента в който обсъждате нови планове за компанията ще се отрази доста добре и на мисленето и на здравето ви.

Ако сте заринати с доста работа и не ви остава време за отмора, то отделете време за въпреки и малко оживление. Станете да си сипете чаша вода или идете до тоалетната или просто се изправете, с цел да погледнете за малко през прозореца. Правете това за 5-10 минути, през всеки час.

Намерете си и разучете извършения, които можете да прави, до момента в който седите зад бюрото. Това, което можете да извършите е да движите краката си, като сгъвате и разгъвате коленете, можете да въртите глезените си в едната и в другата страна или в случай че имате опция и място да опънете краката си напред. В интернет има доста и разнообразни хрумвания за това.
Всеки втори служащ би напуснал, в случай че би трябвало да се върне в офиса във Англия
Всеки втори служащ във Англия би напуснал работата си, в случай че трябваше да се върне в офиса на петдневна работна седмица. Повечет...
Прочети повече
През обедната отмора, можете да отделите малко повече време за придвижване. Хапнете небрежно и излезте на открито да се разноските, даже и за 15-20минути.

Движете се постоянно, когато имате време и опция да го извършите и ще се чувствате по-ведри и ползотворни в работата си.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР