Работата в технологична компания е свързана с дълги часове седене

...
Работата в технологична компания е свързана с дълги часове седене
Коментари Харесай

Тим Кук: Седенето е новия рак

Работата в софтуерна компания е обвързвана с дълги часове седене на бюро. Заседяването може да докара до здравословни проблеми и постоянно е подценявано. Според изпълнителния шеф на Apple седенето е новият рак, оповестява онлайн изданието Business Insider, съобщи новини.бг.

Затова Кук е твърдо решен да помогне оптимално на своите чиновници. " Дадохме на всички чиновници бюра, на които могат да работят прави. Ако можеш да стоиш прав известно време, след това да седнеш за малко и да правиш по този начин денем, това е доста по-полезно за твоя метод на живот ", споделя Кук в изявление пред Bloomberg, което е направил с милиардера Дейвид Рубенщайн.

Apple е съчетала бюрата и с функционалност на Apple Watch, която мери времето, което потребителят е прекарал прав. Това е процедура на компанията от няколко години. " Имаме доста хора в Apple, които употребяват Apple Watch и 10 минути преди кръговиден час всички се изправят и стартират да се движат. Отне известно време да се свикне с това, само че е отлично ", споделя Кук по време на конференция на Goldman Sachs през 2015 година

Сега самодейността е доразвита с новите бюра, които могат да се контролират по височина с натискането на бутон, с цел да са комфортни на растежа на всеки чиновник. Те са значима част от новата централа, която слага качеството на живота преди всичко. По-голямата повърхност от парцела е голям парк с плодови дървета, чиято годишна продукция се употребява от заведенията в постройката, спортни площадки, офиси навън и други

В изявлението Кук споделя, че централата е направена съгласно първичните проекти и концепция на Стив Джобс. Той е считал, че работното място би трябвало да събира хората да работят дружно. Трябва да има и общи зони, където хората да работят и да могат да се срещат без да са го възнамерявали. Всичко това ще сътвори среда за по-голяма креативност и повече положителни хрумвания и нововъведения. Кук споделя, че компанията към този момент вижда тъкмо подобен резултат от новата централа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР