„Работата в синхрон между общините и правителството трябва да продължи,

...
„Работата в синхрон между общините и правителството трябва да продължи,
Коментари Харесай

Министър Аврамова: Работата в синхрон между общините и правителството трябва да продължи

„ Работата в синхрон сред общините и държавното управление би трябвало да продължи, тъй като локалните управляващи не могат да се оправят сами при осъществяване на огромни инфраструктурни планове. "

Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова в Банско.

Заедно с кмета на града Иван Кадев и националният представител Александър Мацурев тя даде старт на план за създаване на околовръстен път в южната част на Банско, финансиран със средства от държавния бюджет, предоставени от държавното управление.

„ Съвместната работа сред централната и локалната власт дава резултати и считам, че единствено с общи старания всички хрумвания и проблеми, ще намерят своето решение ", акцентира министърът.

Петя Аврамова беше безапелационна, че Банско би трябвало да има добра инфраструктура и положителни пътища и това е значимо освен за образа на курортното населено място, само че и за всички поданици и посетители, посещаващи града, а не на последно място и за вложителите в района.

„ Някои споделят, че асфалт не се яде, само че всички вложители търсят добра инфраструктура ", означи районният министър.

С построяването на околовръстен път в южната част на Банско ще се изведе директно преминаващото придвижване отвън града, ще се обезпечат условия за безвреден и пестелив превоз на пасажери и товари и ще се обезпечи бърз достъп на туристите, идващи от източния вход на града до курортната зона и началната станция на кабинковия въжен превоз.

Дължината на първия сектор от околовръстния път е 1230 м., а цената му е съвсем 1,2 млн.лв, като 1 млн.лв са обезпечени с Постановление на Министерски съвет през 2018 година

В Банско районният министър заяви, че по линия единствено на Министерство на регионалното развитие вложенията в област Благоевград за осъществяване на ВиК планове към този момент възлизат на над 12 млн.лв.

Министър Аврамова акцентира, че ВиК плана за в допълнение водоснабдяване на Банско от " Караманица " е стартирал обратно във времето, като на общината са били обезпечени от Министерство на регионалното развитие за първи стадий 1,4 млн.лв. Отпуснати са предплатено и спомагателни средства за втория стадий на плана в размер на 841 хил.лв. Предстои продължение на неговото осъществяване, като средствата, нужни за цялостното му довеждане докрай - 1, 3 млн.лв. ще бъдат обезпечени поетапно от Министерство на регионалното развитие, пое ангажимент Петя Аврамова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР