Работата в МС в момента върви в доста конструктивен дух.

...
Работата в МС в момента върви в доста конструктивен дух.
Коментари Харесай

Акад. Денков: Твърденията, че само ПП-ДБ взема решения не са верни

Работата в Министерски съвет сега върви в много градивен дух. Обсъждаме умерено с причини. Въпросът е обвързван с реализацията на законодателната стратегия в Народно събрание. Ще се включа в диалозите сред парламентарните групи. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Денков чака в най-скоро време да има среща.

„ Механизмът, за който става дума в декларацията на ПП-ДБ, допуска управленията на парламентарните групи да изработят механизъм, който да осъществя както законодателната стратегия, по този начин и координацията сред законодателната и управническата стратегия. И при подбора на министрите, и на заместник-министрите, и при подготовката на управническата стратегия ГЕРБ участваше “, съобщи министър-председателят.

Той уточни, че в Министерски съвет са идвали Десислава Атанасова, Томислав Дончев, Мария Габриел, с които всичко е обсъждано.

„ Твърденията, че единствено ПП-ДБ взема решения не са правилни. Твърдението, че в кабинета няма техни заместник-министри е меко казано пресилено “, акцентира акад. Денков.

„ Това, което и политиците и публицистите знаят е, че има два метода да се вземат управнически решения - единият е през лобизъм, когато идват познати и по-различен метод съумяват да убедят ръководещите да вземат решения в интерес на едни или други групи хора. Това е което може да се каже, че доста постоянно дефинира решенията в България и това е една от заболяванията, която имаме при ръководство на нашата стопанска система “, уточни акад. Денков.

Според него единственият положителен метод да се преодолее този метод на взимане на решения е да се стъпи на ясни разбори и решенията да се вземат, тъй че средствата да се употребяват допустимо най-ефективно. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР