Работата се извършва от автономни свързани електромобилиАвтомобилите се използват като

...
Работата се извършва от автономни свързани електромобилиАвтомобилите се използват като
Коментари Харесай

Volvo Trucks разкри визия за транспорта на бъдещето

Работата се прави от самостоятелни свързани електрически автомобили

Автомобилите се употребяват като влекачи и са съвместими със съществуващите устройства за транспорт на товари/ремаркета

Транспортно решение от бъдещето, което разчита на самостоятелни електрически товарни коли, представ и Volvo Trucks. Целта на компанията е да обезпечи по-ефективен, по-безопасен и по-чист превоз изключително за компании, които се нуждаят от непрекъснати транспортни услуги сред закрепени центрове.

Работата се прави от самостоятелни свързани електрически коли, които имат връзка с облачна услуга и център за надзор на превоза. Автомобилите са оборудвани с усъвършенствани системи за самостоятелно шофиране. Те са основани по този начин, че да намират настоящата си позиция с акуратност до сантиметри, да следят в подробност и да проучват какво се случва с другите участници в пътното придвижване, а по-късно да реагират с изключителна точност.

Центърът за надзор на превоза следи непрестанно придвижването на колите и от самото начало разполага с точна информация за позицията на всеки един от тях, заряда на батериите, наличието на товара, условията за сервизно обслужване и други основни параметри.

Както при процесите в промишленото произвеждане, скоростта и траекторията на придвижване са персонализирани, с цел да се избегне непотребното очакване и да се усили точността на доставките. Така може да се понижи и остатъкът под формата на буферни ресурси и да се усилят наличностите. Автомобили, които работят по един и същи маршрут, могат да се кооперират, с цел да основат най-благоприятен поток.

Задвижването е напълно електрическо, без излъчвания на отработени газове и с ниски равнища на звук

Транспортното решение за бъдещето от Volvo Trucks е предопределено за потребление при постоянни и повтарящи се задания, които се характеризират с релативно къси дистанции, огромни размери от артикули и огромна точност на доставката. Тъй като се употребяват самостоятелни коли без излъчвания на отработени газове и звук, те могат да работят когато и да е на деня и нощта. Решението употребява съществуващата пътна инфраструктура и устройства за транспорт на товари, което  разрешава консолидиране със съществуващите интервенции и възвръщане на вложенията.
още по тематиката
В близко бъдеще създаването на транспортното решение от Volvo Trucks ще продължи в партньорство с клиенти по планове с уместно приложение на новите технологии.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР