Работата с интерконектора беше забавяна в продължение с години. Основна

...
Работата с интерконектора беше забавяна в продължение с години. Основна
Коментари Харесай

Иван Шишков: Няма да има проблеми с доставките на газ по интерконектора

" Работата с интерконектора беше забавяна в продължение с години. Основна цел на служебния кабинет беше да приключи строителството безвредно, с всички нужни документи и оборудването да бъде въведено в употреба. Трябва да бъде приключен веднъж, само че хубавото е, че има обходен път до оборудването. Надявам се да бъде завършен преди началото на зимния сезон, само че България няма да има проблем с доставките на газ ", по този начин служебният министър на районното развиване Иван Шишков разяснява газовата връзка с Гърция, която е на финалната права. 

" Дългите поправки на Автомагистрала " Хемус " са част от строителния безпорядък, който царува в страната от 2017 година Те са залагани в интервала март-април 2020 година Съоръженията не са в положително положение, би трябвало да бъдат ремонтирани. Строителството трябваше да стартира февруари-март тази година и да приключи в този момент, само че ремонтът стартира април-май. Очаквам напълно скоро да пуснем тунел " Витиня ". Строителят е поел ангажимент пред мен до началото на зимния интервал да приключи ремонта на виадукта, с цел да може да бъде пуснато придвижването там ", сподели той във връзка с пътните поправки в страната.

Министър Шишков назова положението на пътната инфраструктура в страната " магистрална беднотия "

" Ако в миналото беше построен тунелът под Петрохан, ремонтите по построените автомагистрали нямаше да носят такова стеснение на всички и автомагистралите нямаше да се амортизират толкоз доста ", съобщи той пред Българска национална телевизия.

" Огромна част от възлаганията са направени без да бъде обезпечен бюджет по тях, още преди да встъпят в служба предходните служебни държавни управления. Разплатили сме за първи, втори и трети лот за " Хемус ". Аз в никакъв случай не съм се фокусирал върху компаниите, а върху метода на възлагане. Това, за което сме платили пари, са лотове, които имат позволение за градеж ", сподели той. 

" Има обезпечено финансиране за зимното разчистване, има и определени реализатори. Другата седмица ще бъдат подписани контракти. Ние направихме състезанията, тъй като зимното разчистване не беше обезпечено по никакъв метод. В интервала 2018-2020 година АПИ не е възлагала никакви съществени поправки. Не може в страната да няма потребност от нито един главен ремонт ", разяснява служебният министър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР