Работата почти винаги е съпроводена от стрес, но ако следвате

...
Работата почти винаги е съпроводена от стрес, но ако следвате
Коментари Харесай

4 съвета как да оцелеете в работата и да бъдете щастливи

Работата съвсем постоянно е съпроводена от стрес , само че в случай че следвате някои елементарни правила , може доста да намалите натоварването .

Ето няколко рекомендации от експерти за това по какъв начин да избегнете „ прегарянето “ и да се чувствате щастливи и на работното си място, събрани от BBC.

1. Разделяйте работата от персоналния си живот, даже и в мислите си

Ако проверявате пощата си, прибирайки се у дома след работа или в почивните дни, има риск да развиете невроза. Дори да не го вършиме, а единствено си мислите за това да знаете, че се подлагате на същия риск.

Тази доктрина е показана от доцента от Политехническия университет във Вирджиния Уилям Бекер. „ Изискванията, които постанова работата и животът отвън работното място, се конкурират между тях и хората се сблъскват с алтернатива, която поражда възприятие за безпокойствие и слага под опасност и работния развой, и персоналния живот “, написа Бекер.

Учените към този момент потвърдиха, че стресът на работното място и преместването у дома на свързани с работата въпроси се отразяват на фамилните връзки, единствено че в ново проучване се приказва, че с цел да изпитвате този резултат, не е належащо да работите вкъщи, а даже единствено да мислите за работата.-->

Според Бекер отговорността за основаване на атмосфера на изнервеност в последна сметка носи началникът. „ Нашата работа открива тъжната действителност: гъвкавият работен ден в множеството случаи се трансформира в безконечен работен ден “, обобщи Бекер.  2. Не мислете за заплатата, наслаждавайте се на работния развой

Работата поради материалното заплащане е малко продуктивна, считат учените. Те потвърждават, че мисълта за заплатата в края на месеца не стимулира човек.

През юли Кейтлин Ули разгласява проучване, в което показва, че работата провокира вътрешна мотивация тогава, когато тя се възприема като самоцел.

„ Тогава човек е стимулиран да продължи активността поради самия себе си, тъй като не може да отдели изгодата от осъществяването на дилемите от самата задача “, написа Ули и стига до извода, че е по-добре възнаграждението за труда да се дава непосредствено в процеса, а още по-добре в самото начало.

3. Изолирайте се от осведомителния звук

Включвайки служебния компютър, човек незабавно попада по едно и също време в няколко информационни среди. Всяка информация доближава до нас по разнообразни канали, изисквайки от нас реакция.

Заради този резултат на осведомителния звук се разсейвате и губите в напразно лутане в обществените мрежи най-малко по няколко часа от деня. Освен това се усилва и работният стрес.
 смарт телефон ThinkStock/Getty Images
Много хора споделят, че до момента в който са на работа взимат телефона един път на шест минути или по-често, а също по този начин, че не могат да се концентрират върху една задача повече от 10 минути.

Този проблем се взема решение друго от фирмите, като най-популярната мярка е регулирането на осведомителната среда в офиса, само че казусът по-скоро е в биологичното устройство на човек. Когато споделяте информацията със себе си – а точно в това се състои огромна част от вашата интензивност в обществените мрежи – у вас се задейства производството на допамин.

Именно заради това в моментите, когато в работата от вас се изисква централизация или просто ви е мъчно, вие си мислите за обществените мрежи, бъркате в джоба си за телефона и продуктивността спада.

Ето няколко съвета по какъв начин можете да се изолирате от осведомителния звук: дилемите да се вземат решение не по едно и също време, а поред; да се вършат неголеми спирания в работата и да изключвате непотребните приложения от телефона си преди началото на работния ден.
 работа Thinkstock/Getty Images

4. Не бъдете работохолици
Ако ви се коства, че сте незаместим, идващият стадий е нервозен срив, счита откривателят Гордън Питерсън.

Като цяло работохолиците обичат всичко. Ако човек доста работи и реализира доста – той е сполучлив. Но има и хора, които слагат работата над всичко – връзки, здраве несъмнено, отмора. Цената, която те заплащат за триумфа, е прекомерно висока.
 х ThinkStock/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР